Odluka o potrebi ograničenja rada i mjera ponašanja na području Varaždinske županije

Odluka o potrebi ograničenja rada i mjera ponašanja na području Varaždinske županije

Iako je u Varaždinskoj županiji i dalje samo pet osoba zaraženo koronavirusom i imaju slabije simptome, pod nadzorom je još oko 500 osoba s rješenjem o samoizolaciji, rekao je danas u izjavi za medije Robert Vugrin, načelnik stožera civilne zaštite.

Kako je  već naglašeno, stožer civilne zaštite naše županije donio je Odluku o potrebi ograničenja rada i mjera ponašanja na području Varaždinske županije od 17. ožujka 2020.

Ovom Odlukom nalaže se provedba sljedećih mjera radi sprječavanja širenja koronavirusa (COVID-19) na području Varaždinske županije:

 • privremenog ograničenja rada trgovina s prehrambenim artiklima do 20 sati uz obavezno pridržavanje svih protuepidemijskih mjera donesenih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (u daljnjem tekstu HZJZ)
 • privremene obustave rada trgovina i trgovačkih centara, uz izuzetak trgovina s prehrambenim artiklima
 • privremene obustave rada ugostiteljskih objekata svih kategorija, uz izuzetak usluge proizvodnje i dostave hrane i rada pučkih kuhinja, uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera donesenih od strane HZJZ-a
 • privremene obustave rada kino dvorana, kazališta, muzeja, knjižnica i čitaonica
 • privremene obustave rada uslužnih djelatnosti (frizeri, kozmetičari, brijači, pedikeri i dr.) u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima
 • privremene obustave rada teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih centara
 • privremene obustave održavanja izložbi, revija i sajmova
 • privremene obustave rada plesnih škola, dječjih i drugih radionica
 • privremene obustave rada noćnih i disko klubova
 • privremene obustave svih vrsta okupljanja
 • privremeno određivanje dobrovoljne samoizolacije za sve osobe starije životne dobi.

Ova Odluka se upućuje na suglasnost Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske i Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. 

 

 

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 

 

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem