Krem juha od ostatka pire krumpira

Krem juha od ostatka pire krumpira

Nerijetko se dogodi da pretjeramo u pripremi hrane za obiteljski ručak i onda se danima opterećujemo s prenamjenom ostataka. Najmanje brinemo kada ostane pire krumpira jer ga sljedeći dan možemo zapeći, pretvoriti u krokete ili juhu.

 

Juha od pire krumpira i poriluka brzo je gotova i odlična je za lijene, beskrajno duge siječanjske dane. Osim što ručak možeš pripremiti za 15 minuta, i to u blenderu, nećeš morati žaliti nad bačenom hranom. 

 

Sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 4 velika poriluka (samo bijeli dio)
  • 150 g nasjeckanog luka
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 700 g pire krumpira
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 6 žlica kiselog vrhnja
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca

 

Priprema:

  1. Zagrij ulje pa dodaj nasjeckani luk i poriluk.
  1. Posoli, popapri i pirjaj desetak minuta.
  1. Potom prebaci u blender, dodaj temeljac i pire i izblendaj u glatku smjesu.
  1. Vrati juhu u tavu pa umiješaj vrhnje za kuhanje i
  1. Posluži uz žlicu kiselog vrhnja i malo nasjeckanog vlasca.

 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem