Kruh s cimetom

Kruh s cimetom

Nema puno poslastica koje se mogu natjecati s dizanim tijestom s cimetom. Opušta već sam pogled na tijesto koje se polako diže, a miris tijekom pečenja je daleko bolji od mirisa eteričnih ulja i svijeća.

 

Pričekaj da se ohladi prije rezanja i uživaj tijekom cijelog dana. Ako pretpostavljaš da će vam biti previše, polovicu ispečenog i ohlađenog kruha stavi u zamrzivač i izvadi kad se zaželiš slatkog.

 

 

Sastojci:

  • 350 ml tople vode
  • 7 g kvasca
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 4 žlice maslaca
  • 500 g brašna
  • ½ žličice soli
  • 3 žlice šećera
  • 2 žlice cimeta

 

 

Priprema:

1. Pomiješaj toplu vodu s kvascem i pusti da odstoji par minuta. Dodaj smeđi šećer i tri žlice omekšalog maslaca.

2. Umiješaj 250 g brašna i sol i miksaj tri, četiri minute. Postepeno dodaj još 200 g brašna i miksaj.

3. Tijesto je spremno kad se u potpunosti odvaja od stijenki posude.

4. Prebaci na pobrašnjenu čistu plohu i mijesi. Po potrebi dodaj još malo brašna.

5. Tijesto će nakon desetak minuta biti glatko i elastično.

6. Premjesti tijesto u nauljenu posudu, pokrij plastičnom folijom i pusti da stoji na toplom dok se ne udvostruči. 

7. Razvaljaj tijesto u četverokut debljine 5 mm.

8. Rastopi preostalu žlicu maslaca, pričekaj da se ohladi i premaži tijesto, a potom ga pospi smjesom šećera i cimeta.

9. Zarolaj tijesto, a zatim ga oštrim nožem prepolovi po dužini i omotaj polovice.

10. Prebaci u kalup obložen papirom za pečenje, pokrij folijom i pričekaj pola sata da se digne.

11. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva i peci 40 do 45 minuta.  Pričekaj da se ohladi prije rezanja. 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 
 

 

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem