Počasti se vrućom bijelom čokoladom s cimetom, đumbirom i anisom

Počasti se vrućom bijelom čokoladom s cimetom, đumbirom i anisom

Zimi i mi hiberniramo, osobito vikendima kada si možemo priuštiti više od osam sati sna u komadu i popodnevno izležavanje. Uz dekicu, osnovna oprema za takve dane je i šalica vruće čokolade.

 

Isprobali smo mnoštvo različitih kombinacija, s vinom, oraščićima i različitim začinima, a među najdražima nam je zapravo vruća bijela čokolada. Isprobaj već danas!

 

Sastojci:

  • 180 g bijele čokolade
  • 250 ml vode
  • 350 ml mlijeka
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 1 štapić cimeta
  • 2 tanka „listića“ đumbira

 

Priprema:

  1. U posudu ulij vodu i ubaci anis, cimet i đumbir.
  2. Pričekaj da zavrije i pusti da krčka desetak minuta.
  3. Dodaj smeđi šećer i miješaj dok se ne otopi. 
  4. Smanji vatru i u smjesu ulij mlijeko. Pričekaj za zavrije.
  5. Za to vrijeme u veću posudu natrgaj bijelu čokoladu. 
  6. Izvadi začine iz zagrijanog mlijeka i prelij čokoladu.
  7. Pričekaj minutu, a potom miješaj dok se ne otopi.
  8. Pripremljenu vruću čokoladu podijeli u šalice i pospi cimetom.

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem