Uz ove trikove jabuke će dulje ostati svježe

Uz ove trikove jabuke će dulje ostati svježe

Jabuke su zahvalno voće. Od njih možemo raditi pite, kolače, sokove, pekmeze... ali ponekad imamo toliko jabuka da ne stignemo sve iskoristiti.

 

Kako ih čuvati da nam ostaju što dulje svježe?

Jabuke su voće koje možemo dugo čuvati, ali postoje trikovi s kojima ćeš produžiti njihov vijek trajanja

 

Ohladite svoje jabuke.

Za najduži mogući životni vijek, jabuke je najbolje držati na hladnom. Voće dozrijeva 6 do 10 puta brže ako je na sobnoj temperaturi. Idealna temperatura za skladištenje jabuka je između 0 i 3 Celzijeva stupnja. Veće količine jabuka možeš pohraniti u podrumu ili šupi.   

 

Odvoji jabuke

Prema Backwoods Home Magazinu, najbolje je svaku jabuku zamotati u papir. Taste of Home piše da ovo služi kao osiguranje od truljenja jedne jabuke i dozrijevanja ostalih koje se čuvaju.

 

Mudro biraj jabuke

Odaberite najbolje jabuke za čuvanje ako želiš da ti budu svježe dugi niz tjedana. Najbolje sorte su Fuji, Rome i Granny Smith.  Ali najvažnije od svega je da kod kupnje jabuka izbjegavaš oštećene.

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem