Lažne kremšnite gotove za pola sata

Lažne kremšnite gotove za pola sata

Na spomen kremšnita prvo što nam padne na pamet je fina slastica u koju treba utrošiti puno truda i vremena, ali ovaj recept nešto je sasvim drugačije. Za njega ti ne treba znanje i iskustvo, a u samo pola sata dobiti ćeš prefine kremšnite.

  

Evo jednog recepta prema kojem su kremšnite gotove u tren oka!

 

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 4 žlice brašna
  • 1,4 l mlijeka
  • 1 lisnato tijesto
  • šećer u prahu
  • 0,3 l slatkog vrhnja (nije obavezno)

 

Priprema:

  1. Odvoji žumanjke od bjelanjaka.
  2. Žumanjke dobro izmiksaj sa 150 g i dodaj puding (u prahu), brašno i 4 dl mlijeka.
  3. Dobro izmiksaj i zakuhaj u 1 l kipućeg mlijeka (skuhati kao puding).
  4. Od bjelanjaka i 5 dag šećera istuci čvrsti snijeg, zatim ga lagano umiješaj u vruću kremu.
  5. Lisnato tijesto tanko razvaljaj, izbodi vilicom i ispeci ga (na obrnutoj strani lima za pečenje) na 180 °C, 10-15 min (dok ne dobije lijepu žućkastu boju).
  6. Gotovo lisnato tijesto prepolovi i namaži kremom, preko kreme poravnaj istučeno slatko vrhnje i za kraj, gore stavi drugu polovicu lisnatog tijesta.

 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem