Najbolji recept za američke palačinke

Najbolji recept za američke palačinke

Recept za baznu smjesu pomoću koje možete pripremiti najslasnije američke palačinke je tu!  Američke se palačinke od naših razlikuju ponajprije po debljini i veličini. Kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra.

 

Dok su još vruće premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom. Na takav način ostaju sočne, spužvaste i tope se u ustima. Javorov sirup može se zamijeniti medom, a popularne su i američke palačinke s omiljenim čokoladnim namazima, domaćim karamelom ili voćem.



Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica šećera
  • 250 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 3 žlice otopljenog maslaca

 

Priprema:

  1. U posudi najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.
  2. U sredini napravite rupu pa dodajte mlijeko, jaje i otopljeni maslac.
  3. Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
  4. Ako je potrebno, dodajte još mlijeka ili brašna.
  5. Kockicom maslaca premažite zagrijanu tavu pa na njoj pecite manje i deblje palačinke.
  6. Pecite dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane, minutu do dvije.

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem