Radionica „Obiteljsko poduzeće i prijenos poslovanja“

Radionica „Obiteljsko poduzeće i prijenos poslovanja“

Odluka o budućnosti poduzeća nakon odlaska u mirovinu i povlačenja iz biznisa aktualna je za svakog trećeg poduzetnika u Hrvatskoj. Naime, gotovo trećina poduzetnika u Hrvatskoj u šestom je desetljeću života i godinama kada je potrebno upitati se – na koga i na koji način prenijeti poslovanje svog poduzeća / obrta.

 

U razvijenim europskim zemljama koje imaju dugu tradiciju poduzetništva visoko je razvijena svijest o složenosti prijenosa poslovanja. S druge strane, u Hrvatskoj, prema rezultatima Business Transfer Barometar istraživanja 5.300 poduzeća s oko 57.000 zaposlenih predstavljaju posebno rizičnu skupinu čiji vlasnici ne poduzimaju potrebne korake u cilju pripreme za prijenos poslovanja i nemaju dovoljno informacija o složenosti i trajanju ovog procesa.

 

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Centrom za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) i Akademijom za poduzetništvo Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, organiziraju i pozivaju Vas na radionicu:

 

„Obiteljsko poduzeće i  prijenos poslovanja“

za vlasnike malih poduzeća obrta na temu pripreme za prijenos poslovanja,

u utorak, 5. 11. 2019., od 17:30 do 19:30 sati,

POU - Hallerova aleja 1/I, Varaždin.

 

 

Cilj radionice je potaknuti vlasnike na pravovremenu pripremu za prijenos poslovanja kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća / obrta pod pritiskom iznenadnih i nepredvidivih okolnosti.

 

 

Tijekom radionice bit će govora o sljedećim temama:

  • Zašto je važno pripremiti se za prijenos poslovanja?
  • Nasljeđivanje i prodaja poduzeća kao modeli prijenosa poslovanja
  • Kada i kako započeti pripremu i koga uključiti u proces?

 

Za sve ostale informacije pogledajte program radionice. Detaljnije informacije o radionici u Varaždinu i Tjednu obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja, te raspored aktivnosti po gradovima uz opciju on-line prijave, dostupne su OVDJE, a prijavu na radionicu u Varaždinu možete napraviti OVDJE.

 

Središnji događaj Tjedna je Forum obiteljskih poduzeća i  prijenosa poslovanja koji će se održati 6. studenog 2019. od 9 do 16 sati u Kongresnoj dvorani Forum (Radnička cesta 50) u Zagrebu. Cilj Foruma je promocija obiteljskih poduzeća Hrvatskoj, te pružanje korisnih informacija poduzetnicima i svim zainteresiranima za temu izazova razvoja i održivosti obiteljskih poduzeću Hrvatskoj. Tijekom Foruma, svoja iskustva podijelit će poduzetnici i stručnjaci s dugogodišnjim savjetodavnim iskustvom u ovom kompleksnom procesu. Više informacija o Forumu i Tjednu obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja saznajte na www.biznis-transfer.com.

 

 

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 
 

 

 

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem