Kreativne ideje za djecu: Jesenske aktivnosti s lišćem

Mnogi kada razmišljaju o jeseni pomisle na kišu, hladnoću i prehlade. Godišnji nije ni na vidiku, a djeca su opterećena vrtićkim i školskim obavezama. Ipak, zavoljeti jesen nije teško.

Sjetite se pečenih kestena, juhe od bundeva, toplih pulovera i lišća u predivnim bakrenim nijansama. Iskoristite prvi topli i suhi dan, prošetajte s djetetom i skupite lišće različitih boja i veličina. 

Za ovu aktivnost potrebni su vam: lišće, papiri, svijeća i vodene boje.

  • Preko gornjeg lista papira nekoliko puta (snažno) prođite bijelom svijećom. Ako radite s manjom djecom, pomognite im u ovoj fazi aktivnosti kako bi na papiru ostao što bolji voštani trag od svijeće.
  • Jedan ili nekoliko listova stavite između dva lista papira.
  • Papir na prvi pogled neće izgledati drugačije, osim što ćete pod prstima osjetiti voštani sloj. Kako bi dobili prekrasne detalje, dajte djetetu kist i vodene boje.

 Lišće možete pretvoriti i u različite životinje. Samo zalijepite list na papir, uzmite olovku i dajte mašti na volju.

 

Izvor: www.maminsvijet.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem