Bakin desert: Riža na mlijeku

Bakin desert: Riža na mlijeku

Recept smo pronašli u kuharici staroj gotovo pola stoljeća, zbog čega je i način pripreme pomalo arhaičan, ali je možete uz pokoji dodatak pretvoriti u izvrsnu slasticu.

 

U mlijeko ubacite štapić vanilije, cimet, rum, kavu pa čak i otopljenu čokoladu ili naknadno dodajte suho voće, oraščiće ili voćni preljev.

 

Sastojci:

  •  4-5 žlica šećera
  • 100 g riže
  • 750 ml mlijeka
  • Prstohvat soli

 

 

Priprema:

  1. Kuhaj na slaboj vatri dok riža ne upije mlijeko i nemoj miješati.
  2. Kuhaj rižu u vodi tri minute, a zatim je ocijedi.
  3. U mlijeko dodaj prstohvat soli, stavi na vatru i pričekaj da zavrije, a onda dodaj rižu.
  4. U kuhanu rižu dodaj šećer i oprezno promiješaj vilicom kako bi zrna ostala cijela.  

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem