Recept za maslac od kestena

Recept za maslac od kestena

Budući da su kesteni vrlo različiti od ostalih orašastih plodova, posebice zbog sadržaja masti, maslac napravi u kombinaciji s orasima. Oni će maslacu dati još zdraviji profil zbog omega 3 i 6 masnih kiselina, a zatim dodaj malo vode i ulja kako bi se osigurala savršena tekstura baš kakvu ovaj maslac i zaslužuje. 

 

U nastavku se nalazi recept za maslac od kestena koji svakako moraš isprobati.

 

Sastojci:

  • 1 šalica pečenih i oguljenih kestena
  • (2,5 dl) ½ šalice oraha
  • (50 g) 2 žlice suncokretovog ulja
  • ½ žličice soli
  • 3 žlice vode

  

Priprema:

  • Zagrijati pećnicu na 200°C.
  • Oštrim nožem izrezati križ na vrhu kestena, staviti ih u posudu za pečenje i peći oko 30 minuta.
  • Dok su vrući oguliti
  • Savjet: Peći još nekoliko minuta ako se ne mogu lagano
  • Orahe isto peći u pećnici otprilike 5-7 minuta.
  • U blender dodati orahe i kestene i miksati do vrlo fine teksture.
  • Zatim dodati ulje i sol, te 1 žličicu vode i blendati dok ne postigne savršenu kremastu teksturu.
  • Začiniti po ukusu.
  • Maslac držati u staklenci u hladnjaku najviše dva tjedna.

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem