Najčešće greške kod pripreme palačinki

Najčešće greške kod pripreme palačinki

Univerzalne su i neke greške koje možeš napraviti tijekom pripreme. Pročitaj tekst i, sljedeći put kad se upustiš u pripremu ovog slatkog klasika, obrati pažnju na sitnice.

 

 

Previše miješanja 

Vjerujemo da imaš potrebu razbiti baš svaku grudicu brašna, ali priprema palačinki je situacija u kojoj si ne smiješ dati oduška. Smjesu ne smiješ previše miješati ili miksati jer će se gluten početi razvijati i tijesto će postati elastično, što znači da će palačinke u konačnici biti gumenaste. 

 

 

Premalo strpljenja!

Tijesto za palačinke, osobito ono za crepes i dutch baby verzije, trebalo bi kratko odstajati. Kako bi tvoje palačinke bile savršene, smjesu pokrij i pusti da odstoji do pola sata.

 

 


Nedovoljno zagrijana tava

Ako vaša tavica nije zagrijana, tijesto će se beživotno razliti i upiti svu masnoću kojom si tavu eventualno premazao/la. Predlažemo da testiraš temperaturu premijernom, malom palačinkicom.

 

 

Prečesto okretanje palačinki

Suzdrži se od okretanja sve dok s donje strane ne poprime lijepu zlatnu boju. Pažljivost je osobito bitna kod američkih palačinki jer bi se mogle ispuhati i izgubiti pahuljastu teksturu. 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem