POZIV NA KONFERENCIJU „ŽENSKO PODUZETNIŠTVO U PODUNAVLJU – PITANJA I ODGOVORI“

POZIV NA KONFERENCIJU „ŽENSKO PODUZETNIŠTVO U PODUNAVLJU – PITANJA I ODGOVORI“

Tri vizije, tri ideje i tri mlade poduzetne žene koje su pokrenule tri uspješne poduzetničke priče. Kako, zahvaljujući kome i uz čiju pomoć? Za početak, vjerovale su u svoju poslovnu ideju i usudile se. Bio je to presudan korak prema njihovom putu do uspjeha. Različite vizije i poslovni koraci, ali – motiv i cilj bio je svakoj od njih isti – raditi ono što vole, biti same sebi šefice, imati slobodu razvijanja svog posla u smjeru u kojem same žele, razviti svoje talente i ostvariti vizije.

 

Marina iz Čakovca, Sanja iz Zagreba i Ivana iz Varaždina, jesu li one iznimka ili pravilo? Mogu li žene uspjeti same u tom „muškom“ svijetu? Kako? Kakav je uopće položaj žena u poduzetništvu? Što je specifično samo za žene u poduzetništvu? Ima li predrasuda?  Zašto se odlučuju za taj korak uz sve važne uloge koje već imaju kao majke, supruge? Ima li razlika u poduzetničkom putu žena u drugim državama? 

 

Ovim, ali i drugim važnim pitanjima bavit će se međunarodni stručnjaci na prvoj konferenciji „Žensko poduzetništvo u Podunavlju – pitanja i odgovori“.Bit će to jedinstvena prilika za razmjenu iskustava i ideja, za umrežavanje zainteresiranih grupa, akademskih institucija, organizacija za podršku poslovanju, malih i srednjih poduzetnica i poduzetnika, a sve s ciljem podizanja svijesti o mogućim rješenjima koja bi podržala upravo žensko poduzetništvo. Na Konferenciji će biti prikazani i rezultati nekoliko projekata koji se bave načinima poticanja ženskog poduzetništva, umrežavanjem i povezivanjem žena iz različitih ekonomskih sektora, istraživanjem problema poduzetništva žena a koji se provode u zemljama diljem dunavske regije.

 

 

Pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji „Žensko poduzetništvo u Podunavlju – pitanja i odgovori“ koja će se održati 3. listopada 2019. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu s početkom u  9.30 sati. 

 

 

Na raspolaganju smo Vam za izjave prije početka konferencije ili tijekom pauze. Također  i ranije za eventualne najave Konferencije. Za sve dodatne informacije obratite nam se na broj 098 442 260  ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

 

 

Osim same Konferencije, održati će se i dvodnevni, zatvoreni dio za članove konzorcija projekta Women in Business koji je financiran iz Dunavskog transnacionalnog programa na kojem će biti predstavljeni dosadašnji rezultati projekta, primjeri dobre prakse iz Hrvatske te uspješne priče hrvatskih poduzetnica. U okviru ovog dijela programa biti će organizirana press konferencija u Park Boutique hotelu Varaždin 1.10. 2019. godine od 9.30 do 10.30.

 

 

Organizatori: Ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta, Regionalna agencija za poduzetništvo i inovacije Varna, Bugarska, Tehnološki park Varaždin – u okviru DTP projekta Womenin Business i PA8 (prioritetno područje 8) EUSDR (EU Strategija za Dunavsku regiju).

 

 

Sudionici konferencije  „Žensko poduzetništvo u Podunavlju – pitanja i odgovori“:

 • Zsuzsana Hagitai, direktorica EBRD Western Balkan
 • Nirvana Kapitan Butković, koordinator PA8 EUSDR – Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta,Hrvatska
 • Dr.sc. Sanja Popovic-Pantic, predsjednica Sektorske grupe za žensko poduzetništvo Europske poduzetničke mreže, Institut „Mihajlo Pupin“ Srbija
 • Dr. sc. Ralitsa Zhekova, voditeljica radne grupe za razvoj ženskog poduzetništva Dunavske regije, Regionalna agencija za poduzetništvo i inovacije, Bugarska
 • Iulia Costin, predsjednica uprave, Organizacija za razvoj malih i srednjih poduzeća, Moldavija
 • Claudia Korbath, direktorica InnovationRegionStyriaGmbH , Austria
 • Olivera Popović, Udruženje poslovnih žena Srbije
 • Nina Meglič, Štajerska gospodarska zbornica, Slovenija
 • Danijela Kocuvan, Razvojna agencija Maribor, Slovenija
 • Vesna Torbarina, voditeljica hrvatskog konzorcija Europske poduzetničke mreže, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska
 • Gordana Nikolić, ravnateljica PAR University College, Hrvatska
 • Bianca Tudor, Elite Business Women, Rumunjska
 • Sanja Drakulić, Duart European ActorsPlatform, Hrvatska
 • Ivana Ipša, Vop creative marketing & promotion agency, Varaždin Hrvatska
 • Marina Kolar, Konekta, Hrvatska

 

 

 

Radujemo se Vašem dolasku!

 

Emilija Stručić, konzultantica za EU fondove i financije

Tehnološki park Varaždin

Gsm: 098 442 260

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem