Zašto je teta važna osoba u životu svakog mališana?

Zašto je teta važna osoba u životu svakog mališana?

Osim što su bliski rod, tete imaju važan utjecaj na dijete, potpuno drugačiji od onog koji imaju roditelji, a ipak značajan. One s mališanima svojih braće ili sestara mogu razviti jedan poseban odnos.

 

1. Ona je pouzdan savjetnik

Teta daje odlične savjete, čuva tajne i rado će sa vama podijeliti svoja iskustva. Sa tetom možete razgovarati o svemu onome o čemu vam je neugodno s roditeljima.

 

2. Tu je kada ostali nemaju vremena

Teta je uvijek tu kada je potrebno. Ona može biti značajan dio životnog iskustva djeteta.  Djeca se osjećaju posebno u prisustvu svoje tete. Ona je prisutna u skoro svim bitnim trenucima djetetovog života: polazak u školu, rođendani, sportska takmičenja, mature, vjenčanja.

 

3. Teta je uzor

Teta može biti alternativni primjer obitelji, karijere, hobija ili vrijednosti i može vam biti pozitivan uzor u životu.

 

4. Ona je dio obitelji

Kod sukoba s roditeljima, teta može biti od velike koristi. Naime, djeca će prije povjeriti teti svoje probleme nego roditeljima i može pomoći djetetu u svim nesuglasicama koje bi mogli imati s roditeljima.

 

5. Teta uskače kad roditelji ne mogu

Kada su roditelji zauzeti ili su na putu, tete puno pomažu pružajući pažnju i ljubav. Pored toga, tu je i praktična pomoć. Ako je mama odsutna, teta može pripremiti obrok ili pomoći oko zadaće. Poslije roditelja, teta može postati najbliža osoba djetetu.

 

6. Ona je tu da ohrabri

Teta će uvijek podržati dijete, bez obzira o čemu da je riječ: o sportu, hobiju, školi ili nekim drugim zanimacijama djeteta. Ako se dijete suoči sa neodobravanjem, teta može uvijek pronaći način za ohrabrenje djeteta.

 

Izvor: mislipozitivno.com

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                        

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem