Pozdravite se s ljetom uz mileram kolač sa smokvama

Pozdravite se s ljetom uz mileram kolač sa smokvama

 

Sigurna sam da je većina vas nekad u životu probala Mileram tortu. Mnogi često misle da jedu cheesecake, ali naravno to je skroz druga priča.

 

Navedeni sastojci su idealni za klasičan kalup za torte od 23 cm.



Za tijesto je potrebno:

  • 250 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje

 

 Priprema tijesta:

  1. Rukama razmrviti maslac u brašnu te dodati sve ostale sastojke.
  2. Umijesiti prhko tijesto, umotati u prianjajuću foliju i ostaviti u hladnjaku minimalno sat vremena.
  3. Razvaljati tijesto i prebaciti u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje tako da tijestom obložite i dno i bočne stijenke kalupa.

 

Za punjenje je potrebno:

  • pola litre mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 200 g šećera
  • 800 g milerama

 

 Priprema punjenja:

  1. Zakuhati mlijeko sa šećerom i u njemu skuhati puding od vanilije.
  2. U gotov i još vreo puding dodati mileram sobne temperature.
  3. Dobro izmiješati koristeći mikser te preliti preko razvaljanog tijesta.
  4. Peći oko sat vremena na 180 stupnjeva.
  5. Ostaviti kolač da se u potpunosti ohladi i dekorirati po želji. Ja sam koristila svježe smokve i na kraju dodala preljev za torte.

Izvor: gastro.24sata.hr 

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                        

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem