Korisno za svakoga: Pet razloga zbog kojih hodanje ujesen donosi najbolje rezultate

Korisno za svakoga: Pet razloga zbog kojih hodanje ujesen donosi najbolje rezultate

Iako se mnogi tjelesnoj aktivnosti okreću uoči ljeta, ovu jesen dopustite svježem, hladnijem zraku da unese promjene u Vašu uobičajenu rutinu. Vaše zdravlje, ali i Vaša linija bit će Vam itekako zahvalni.

Kada se dani skrate i temperature padnu, svi se volimo zavući pod dekicu i uživati u toplini vlastitog doma. Osim toga, djeca koja su se vratila u školu, povratak na posao i druge obaveze mogu predstavljati izazov u pronalasku vremena za bilo kakvu aktivnost. Vježbanje je često posljednja stvar koju želite raditi u tim hladnim danima, pretrpanim obavezama, međutim, ako odvojite tek pola sata za tjelesnu aktivnost poboljšat ćete raspoloženje i zdravlje te zadržati dobru liniju na kojoj ste radili prije ljeta.

Aktivnost koja može biti dovoljna da izbjegnete nakupljanje kilograma u hlanijem razdoblju je - hodanje. O prednostima hodanja pisali smo puno puta, a dolazak jeseni iskoristit ćemo kako bi istaknuli i razloge zbog kojih hodanje u jesen donosi najbolje rezultate.

 

1. Najlakše je ući u rutinu

Možda Vam se kada krenu odlasci u školu, u vrtić i na posao to i ne čini tako, ali jesen je razdoblje u kojem možete lako ući u rutinu. Škola, vrtić i posao dio su rutine, a hodanje je samo još jedna stavka koju morate uklopiti u Vaš raspored. U jesen je to zapravo i najlakše jer je vrijeme putovanja, godišnjih odmora i roštiljanja iza Vas, a do sezone blagdanskih zabava i druženja ostalo je dovoljno vremena. Dakle, u Vašoj svakodnevnici sigurno postoji pola sata za hodanje.

 

2. Nije više vruće i vlažno

Visoke temperature i vlažnost zraka vrlo često su razlozi zbog kojih ne vježbamo u ljetnim mjesecima. Bez vrućine i pretjerane vlage u zraku, treninzi na otvorenom postaju puno ugodniji. Ugodne temperature bit će odličan poticaj da se češće odlučujete na tjelesnu aktivnost, a češća tjelesna aktivnost odradit će izvrstan posao za Vaše zdravlje i liniju.

 

3. Jest ćete zdravije

Ako ste redovito tjelesno aktivni, nećete tek tako narušavati Vaš trud pa ćete se i više truditi oko prehrane koja je neophodna za postizanje rezultata, a zahvaljujući jesenskom voću i povrću hranit ćete Vaš um i tijelo na najbolji način, vitaminima. Neke od namirnica koje mogu obilježiti Vašu zdravu jesen su bundeva, šipak, mandarine, grožđe, grah, jabuke...

 

4. Fizička aktivnost spriječit će jesensku/zimsku depresiju koja često vodi do prejedanja

Boravak na otvorenom tijekom hladnijih i mračnijih mjeseci dobar je ne samo za fizičko nego i za psihičko zdravlje. Osim što je hodanje sjajan način da ostanete u formi i sagorite kalorije, sjajno je i za povećanje razina hormona koji utječu na dobro raspoloženje. Hodanje povećava razinu serotonina što može pomoći u sprječavanju depresije koja se često događa u jesenskom i zimskom periodu, a koja sa sobom često donosi i prejedanje i nakupljanje kilograma.

U svakom slučaju, previše vremena provedenog u zatvorenom prostoru nije dobro za Vas i s vremenom može dovesti do frustracije i nezadovoljstva, a redovita šetnja pomoći će vašem mentalno i fizičkom zdravlju.

 

5. Kad dođe hladnije razdoblje nećete htjeti uništiti rezultate

Nakon dva ili tri mjeseca aktivnosti i zdrave prehrane, teže ćete odbaciti rezultate za vrijeme blagdanske sezone. Naravno da nećete u potpunosti zaobići svu finu hranu i kolače, ali zbog uloženog truda ipak ćete lakše stati na vrijeme, bez da se bespotrebno prejedate.

 

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                        

 

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem