Aloe vera: Ljekovita čistačica zraka koja će Vam oduzimati malo vremena!

Aloe vera: Ljekovita čistačica zraka koja će Vam oduzimati malo vremena!

Popularna biljka koristi se tisućama godina, a koristi se u kozmetičkoj, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Njezino lišće, naime, sadrži gelastu tvar koja sadrži brojne korisne spojeve.

Između ostalog, aloe vera sadrži moćne antioksidanse, pomaže u bržem izlječenju opekotina, smanjenju zubnog plaka, liječenju čireva. Aloe vera često se koristi i za liječenje zatvora, usporava starenje kože, sprječava nastanak bora, snižava krvi tlak. Uz sve to, aloe vera može biti i lijep i koristan ukras u vašem domu.

Radi se o atraktivnom sukulentu, lakom za održavanje, koji može postati omiljeni ukras u vašem domu. Aloe vera biljka je iz roda Aloe. Stabljiku nema ili je ona vrlo kratka, a njezini su listovi zeleni i mesnati. Rub listova je nazubljen.

Prije nego što kupite tu biljku, imajte na umu da vam za nju treba lokacija na kojoj će do nje dolaziti jarka svjetlost. Aloe vera voli puno svjetla, a može podnijeti čak i izravno sunce. Ova biljka najbolje uspijeva na temperaturama između 12 i 27 Celzijevih stupnjeva, tako da su joj sobne temperature većine domova idealne. Između svibnja i rujna biljku možete iznijeti i van, ali navečer ju vratite unutra ako su noći hladne. Zemlja mora biti prozračna i u nju je poželjno umiješati i pijesak.

Kada je u pitanju zalijevanje, ono treba biti nešto češće u toplijim mjesecima, a bitno je da se između dvaju zalijevanja zemlja zasuši. Višak vode može naime dovesti do truljenja korijena. Tijekom hladnijih mjeseci aloe veru dovoljno je zalijevati jednom mjesečno.

Aloe vera spada i među biljke čistače zraka. U vašem domu će povećavati razinu kisika, a učinkovito će apsorbirati neke štetne spojeve.

 

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem