Dani vrganja i crnog tartufa u Paki

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki

U Paki, nedaleko od Novog Marofa, u vremenu od 13. do 15. rujna održat će se zanimljiva, šesta po redu, manifestacija "Dani vrganja i crnog tartufa" .

Otvorenje manifestacije započet će u petak, 13. rujna u 18 sati, stručnim skupom u KC "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu. Tema su tartufi u našim krajevima, te mogućnost plantažnog uzgoja istih. Predavači su tartufari i znanstvenici Hrvatskog Šumarskog instituta koji su provodili znanstvena istraživanja o podzemnim gljivama na području Varaždinske Županije: dr.sc. Željko Zgrablić, Mario Vlašić, univ.spec.silv., te mr.sc. Miljenko Županić.

Bogati ovogodišnji program nudi razne aktivnosti od edukacije do rekreacije, uz uživanje u prirodi, branju gljiva, te lova na crni tartuf. Posjetitelji će i ove godine moći istraživati Paku, šetati do same utvrde, produžiti do utvrde Čanjevo i iz stručnog kuta saznati ponešto o njihovom nastanku.

Oni vičniji aktivnom načinu života moći će istrčati „Paka mini trail“ utrku, voziti se električnim biciklima, učiti nordijsko hodanje, posjetiti dabrovu branu, a za sve ljubitelje gljiva priprema se kušanje raznih delicija od vrganja i crnog tartufa pripremljene od renomiranih kuhara.

Tako će u subotu za posjetitelje, delicije od vrganja i tartufa pripremati Robert Šlogar, dok će u nedjelju svoje kulinarsko umijeće pokazati, već tradicionalno, Damir Crleni. Također će se moći kušati i pivo od vrganja.

Najmlađi će uživati u edukacijskim igrama, a sajam autohtonih proizvoda ponudit će priliku za dobru kupnju.

Za zabavni program u subotu biti će zadužen Tomislav Goluban, a u kasnijim satima tamburaški sastav Leggiero, dok će u nedjelju okupljene zabavljati glazbeni sastav Fiškali.

 

Detaljan program manifestacije potražite niže u prilogu ove objave.

 

PDF: Program - Dani vrganja u Paki 2019.

 

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem