Lava kolač - klasik kojem je teško reći NE!

Lava kolač - klasik kojem je teško reći NE!

Mekanom čokoladnom biskvitu nalik na mali dvorac koji krije tekuću neodoljivu unutrašnjost jednostavno ne možeš reći ne. Vrlo jednostavan, a voljet će ga apsolutno svi kojima ga ponudiš. Garantiramo.

Osim čokolade, jaja i maslaca, trebat će ti keramičke ili staklene posudice za pečenje, a ako ih nemaš, slobodno čokoladnu smjesu izlij u deblje šalice za kavu i ispeci u njima. Zaista je jednostavno!

Sastojci:

  • prstohvat soli
  • 2 žumanjka
  • 170 g tamne čokolade
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja
  • ¼ čaše šećera
  • malo brašna

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijati na 230 stupnjeva. Okrugle manje kalupe namazati maslacem, posipati brašnom i zatim otresti višak. Kalupi neka spremni čekaju na limu za pečenje.
  2. Maslac i sitno nasjeckanu čokoladu otopiti na pariMaslac neko vrijeme ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi kako bi omekšao.
  3. U manjoj zdjeli dobro istući jaja i žumanjke sa šećerom i soli dok ne postanu jednolična smjesa.
  4. Pripremljenu smjesu uliti u kalupe i peći oko 12 minuta ili dok ne rubovi ne počnu odvajati, a sredina može biti mekša.
  5. Za pripremu kolača potrebno je malo više od pola sata, a najbolje ga je servirati toplog.

 

Uživaj!

 

Izvor: gastro.24sata.hr

 Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem