Slatko, kiselo, kremasto: Panna Cotta s breskvama

Slatko, kiselo, kremasto: Panna Cotta s breskvama

Svega 30-ak min Vam treba za ovu panna cottu, a i sastojci Vas vjerojatno čekaju u hladnjaku.

Za ovu slatko - kiselkastu fantaziju potrebno je:

  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 250 ml mlijeka 
  • hladna voda
  • pola žličice gustina
  • 2 žlice meda
  • 4 breskve ili nektarine
  • prstohvat majčine dušice
  • 3 lista želatine ili pola vrećice mljevene
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1 žlica meda
  • 50 g šećera 

Priprema:

1. Prvo skuhajte pire od bresaka. Breskve ogulite i narežite na sitne komade.

2. Dodajte 2 žlice meda, prstohvat majčine dušice i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju.

3. Dodajte pola žlice gustina i promiješajte.

4. Breskve izblendajte u multipraktiku ili štapnim mikserom, pa ih pustite da se ohlade.

5. Želatinu potopite u vodi i pustite da omekša (ili nabubri, ako koristite mljevenu). 

6. Mlijeko, vrhnje za šlag, šećer, med, ekstrakt vanilije i vanilin šećer stavite u posudu, pa na laganu vatru.

7. Kuhajte miješajući dok smjesa ne provrije, a onda maknite s vatre i umiješajte želatinu dok se ne otopi.

8. Sipajte u čaše, zdjelice, tanjuriće za posluživanje - par žličica pirea, pa uspite panna cottu.


Izvor: gastro.24sata.hr

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem