Pastrva u korici: Za još ukusniji i ljepši kraj tjedna

Pastrva u korici: Za još ukusniji i ljepši kraj tjedna

Zašto danas za ručak ne biste napravili pastrvu s bobom?

Neka vam današnji ručak bude jednostavan, a opet, vrlo ukusan. Predlažemo pastrvu pečenu u korici i posluženu s ukusnim bobom. Ako nemate boba, mogu poslužiti i blitva i špinat.

Pokapajte s par kapi svježeg limuna i poslužite uz kuhani krumpir i salatu od matovilca i potočarke!

Sastojci:

 -   50 g otkoštenih zelenih maslina
 -   60 g grisina
 -   Svežanj svježeg korijandra
 -   1 velika žlica brašna
 -   1 veliko jaje
 -   4 x 125 g fileta pastrve
 -   400 g boba
 -   Korica od pola limuna + 1 1/2 žlica soka od limuna
 -   2 žlice jogurta
 -   Kuhani krumpir - za posluživanje
 -   Kriške limuna - za posluživanje
 -   1 žlica sjeckanog peršina
 -   Sol, papar

Želim više finih recepata!

Priprema:

1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva

2. U blenderu ili mužaru samljeti masline, grisine i korijandar te raširiti na tanjur

3. U jedan tanjur staviti brašno, a u drugom razmutiti jaje; svaki filet posoliti, staviti u brašno, u jaje pa u samljevene grisine i staviti na papir za pečenje ili u neprianjajuću posudu koja može u pećnicu; peći 12 minuta - dok ne postane hrskavo i zlatno

4. U međuvremenu, zakuhati vodu i staviti kuhati bob; kuhati ga tek nekoliko minuta, samo da malo omekša; ocijediti ga i posipati koricom limuna, jogurtom i sjeckanim peršinom te posoliti/popapriti po želji Poslužiti na tanjuru nekoliko kuhanim krumpira, filet pastrve, malo kuhanog boba i krišku limuna

5. Poslužiti uz pripremljenu salatu.

Dobar tek!

Izvor:Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!

                                                                

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem