Do 100% bespovratnih sredstava za očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrt

Do 100% bespovratnih sredstava za očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrt

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Javni poziv „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“. Ovaj Javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima (obrti, trgovačka društva i zadruge) koji obavljaju djelatnost na obrtnički način i izrađuju proizvode tradicijskog i umjetničkog obrta pretežito ručnim radom i u malim serijama, sukladno odredbama Pravilnika o tradicijskim, odnosno, umjetničkim obrtima („Narodne novine“, broj 112/07).

Prihvatljivi troškovi su:

1) ulaganja u proizvode/usluge, proširenje ponude proizvoda/usluge, proširenje proizvodnje i pružanja usluga i/ili proširenje tržišta, uvođenje proizvoda/usluga na tržište, uključujući troškove vanjskih usluga u razvoju novog proizvoda/usluge

2) nabava strojeva, postrojenja i opreme, mjernih i kontrolnih uređaja i instrumenata te računalnih programa namijenjenih isključivo za obavljanje poslovne djelatnosti

3) poboljšanje i prilagodba poslovnog prostora za obavljanje poslovne djelatnosti (unutrašnje uređenje i adaptacija prostora)

4) edukacija/stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika

5) priprema, uvođenje i certificiranje sustava upravljanja kvalitetom i normi te troškove stjecanja prava uporabe znaka Hrvatska kvaliteta, Izvorno hrvatsko, Hrvatski otočni proizvod te Znaka tradicijskog odnosno umjetničkog obrta

6) upravljanje i zaštita intelektualnog vlasništva

7) usluge korištenja vanjskih subjekata u razvoju proizvoda (atestiranje opreme i instalacija, testiranje proizvoda, promotivne aktivnosti, grafička rješenja i inovacija u dizajnu proizvoda, ambalaži i dr.)

8) marketinške aktivnosti (nastup na domaćim i inozemnim sajmovima (zakup, opremanje izložbenog prostora, stvaranje tržišne marke, oblikovanje proizvoda/usluge (dizajn) i izrada web stranice)).

 

Potpore se mogu dodijeliti u visini od 20.000,00 do 50.000,00 kn, uz intenzitet d 100% (PDV nije prihvatljiv za sufinanciranje). Prijave se mogu podnositi od 02.05.2019. do 16.06.2019. Detaljnije informacije o Javnom pozivu dostupne su na poveznici: https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem