Oko 400 srednjoškolaca u akciji protiv klimatskih promjena, podršku im dala Varaždinska županija

Oko 400 srednjoškolaca u akciji protiv klimatskih promjena, podršku im dala Varaždinska županija

Učenici iz Varaždinske županije su se danas, 15. ožujka, pridružili globalnoj akciji School strike 4 Climate s namjerom da ukažu na klimatske promjene koje opasno ugrožavaju budućnost mladih.

U organizaciji Vijećnika učenika Varaždinske županije, 400-tinjak srednjoškolaca prvo se okupilo na Kapucinskom trgu, a nakon mimohoda Gundulićevom ulicom stigli su na Trg kralja Tomislava, gdje su im se obratili predsjednik Vijeća učenika Varaždinske županije Rok Čepin i predstavnica Dječjeg Gradskog vijeća Tea Podbojec. Podršku učenicima dala je i Varaždinska županija, odnosno članovi Koordinacijskog odbora “Županija prijatelj djece“ Romana Kranjčić i Hrvoje Strelec.

Akciju za borbu protiv klimatskih promjena pokrenula je švedska srednjoškolka Greta Thunberg, a održava se u stotinama zemalja diljem svijeta. 

- Zemlji je ostalo još 11 godina za smanjenje globalnih emisija za 50 %, stoga krećemo u borbu za Zemlju, za sebe, našu budućnost i budućnost cijelog svijeta jer vrijeme je da shvatimo kroz koje promjene naš planet prolazi, a svakodnevne radnje imaju ogroman utjecaj na okoliš – poručili su iz Vijeća učenika Varaždinske županije, koji su za tu prigodu tiskali i plakate.

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem