Jako je bitno kroz čitavu dramu poslovno-privatnog svijeta uvijek imati crveni ruž i nekaj ludo od odjeće na sebi, jer izgledaš ko da totalno sve imaš pod kontrolom

Jako je bitno kroz čitavu dramu poslovno-privatnog svijeta uvijek imati crveni ruž i nekaj ludo od odjeće na sebi, jer izgledaš ko da totalno sve imaš pod kontrolom

Jutra započnu sa kavom s mamom, palimo pegle i strojeve, i onda nerijetko jurim van obavljati administrativne poslove i kupnju za firmu. Vratim se u radionu i ako stignem pridružim joj se u poslu, a ako ne, idem u dućan, zatim doma kuhati ručak i pobrinuti se za baku. Kad mi padne grah da radim dvokratno, nakon kuhanja i nakon kaj malo s Jurom napravim kaj trebamo za školu, vraćam se u radionu, pa radim do navečer. Vratim se doma i onda poslije 19 sati mogu na miru sjesti i popiti kavu. Nekad nema predaha, ovisno kak je Juri u školi, pa produži i večernje učenje. Kad imam sreće odradim smjenu bez da moram skakati iz uloge menadžera u ulogu radnika. Zapravo je najljepše kad mogu u miru odraditi smjenu i otići doma. Ali to je rijetkost, pogotovo u posljednjih par mjeseci. 

I dan ti se svede na divljačku jurnjavu s jednog posla na drugi, na balans između klinca, posla, porezne, partnera u poslu, kuhanja i užasno velike želje da ugasiš sve uređaje preko kojih te mogu naći, i legneš u krevet i prespavaš jedno dva dana. Ali najčešće se dan oblikuje na način da ujutro uz kavu sve dogovorimo, pa se za par sati sve izjalovi i ispadne da mama u radioni radi ko parna lokomotiva, a ja jurim na 27 mjesta na kojima moram biti, skoknem doma skuhati ručak, ali usred kuhanja ručka moram se ponovo srediti i smrdljiva od dinstanja luka juriti u banku. 

Onda dođe vikend pa nadoknadimo zaostatke i nered koji ostavljamo jer smo premorene da nakon radnog dana još doma radimo. Jura nije zahtjevan i trenutno je u fazi da jedinu pažnju koju hoće je ona prije spavanja, a ostalo provedemo u razgovorima kome je napornije, njemu u školi ili meni na poslu.  

S jednom rukom kuham, s drugom otvaram mailove i sa trećom "imaginarnom", si masiram križa jer me bole, i derem se zajedno s bakom (jer ja kuham, a ona je u sobi) i razgovaramo o svemu na glas da svi susjedi čuju, ali tak uštediš vrijeme. Dođe vikend kad ide Jura tati pa ja zapalim u Sloveniju, u slovenski dom i uglavnom sve kaj moram tam napraviti je skuhati nam kavu i spavati. To su najbolji vikendi.

Sav život nam se sveo na posao. I to ti je pokora obiteljskog biznisa, da i kad dođeš doma onda moraš riješiti još sto stvari, pogotovo kad ti dođe inspekcija, pa je jedna doma, a druga s njima, onda još dva dana imamo noćne more i anksiozne smo.

Sad bi trebalo sve sjesti na svoje mjesto, ali sigurna sam da će se u džungli zakona, birokracije, državnih zahtjeva i poslova naći nešto da nam ponovo prodrma rutinu.

No kad pogledaš unatrag i iako se na dnevnoj bazi osjećaš ko beskoristan zombi koji samo radi uz prazni hod i navigiran je od svih samo ne od samog sebe, shvatiš da si napravila pun kurac svega. Stekla, zapravo stekle smo puno svega. Topli dom, djeca i starci zbrinuti i voljeni, a poslovni dio totalno zadovoljavajući. Pa se pogledaš u ogledalo i veliš si “Pa čestitam TI kučko opaka!” 

Jako je bitno kroz čitavu dramu poslovno-privatnog svijeta uvijek imati crveni ruž i nekaj ludo od odjeće na sebi, jer izgledaš ko da totalno sve imaš pod kontrolom. A nemaš zapravo NIŠTA pod kontrolom.

Sretan vam jebeni Dan žena svima koji misle iskreno i svima koji se jebavaju tu sa cvijećem po Fejsu.

Piše: Jasenka Ćerin - Aries d.o.o. Kemijska čistionica Šabić

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem