Svečani bal pozornica za predstavljanje svega najboljeg iz Varaždinske županije

Svečani bal pozornica za predstavljanje svega najboljeg iz Varaždinske županije

Jedan od ciljeva Svečanog bala je prezentirati samo najbolje iz Varaždinske županije, za što su se pobrinuli članovi Organizacijskog odbora Svečanog bala.  Na prvoj konferenciji za medije predstavljen je glazbeni i scenski program , a jučer 24.01.2019. je predstavljen drugi dio svega najboljeg iz Varaždinske županije.

- Na prekrasnoj pozornici kao što je naše kazalište i na vrhunskoj manifestaciji poput Svečanog bala, predstaviti ćemo sve ono najbolje što Varaždinska županija nudi. Danas predstavljamo balski pjenušac i našu gastronomiju koja je u samom svjetskom vrhu i kroz koju prezentiramo naše proizvode. Naše dizajnerice predstaviti će  balske haljine te modni dio programa. – naglasila je posebna savjetnica župana Natalija Martinčević.

Varaždinska županija može se pohvaliti varaždinskim pjenušcem čija tradicija potječe iz 1859. godine. Tu tradiciju nastavila je Vinarija Jambriško koja proizvodi pjenušac  u samo 2000 boca. Upravo 100 boca tog pjenušaca ponuditi će se gostima Svečanog bala 1. veljače.

- Nastavili smo ovu tradiciju proizvodnje pjenušca po klasičnoj metodi vrenja u boci. Pjenušac se pije u posebnim prilikama i izuzetno mi je drago da će gosti Svečanog bala uživati u njemu. – naglasio je Dalibor Beštek, ispred restorana Zlatne gorice.

Gastro ponuda Varaždinske županije prepoznata je diljem Hrvatske, a varaždinski kuhari osvajači su brojnih nagrada na domaćim i inozemnim natjecanjima.

- Za Svečani bal pripremili smo odličan raznovrsni meni sa svim proizvodima iz naše Županije. Na meniju će se naći tradicionalna jela u modernoj izvedbi te brojne kombinacije naših namirnica kao što su bučine koštice, bučino brašno, brašno od heljde i slično. Na svečanom stolu naći će se i kraljica bala - Toplička kupališna torta, koja je rađena po receptu iz 19. stoljeća. – naglasila je Ljerka Šebečić, voditeljica ugostiteljstva Hotela Minerva.

Varaždinske dizajnerice na Svečanom balu predstaviti će svoje kreacije kreirane posebno za ovaj događaj.

- Zahvaljujem Varaždinskoj županiji što nas je uključila u ovaj veliki projekt i na taj način dala podršku malim obrtnicima i poduzetnicima što je za nas jako važno. – naglasila je Ivana Ipša

Melita Kukec se u ime svih dizajnerica zahvalila na pozivu te pruženoj prilici da i one pokažu najbolje od svojih svečanih kreacija na modnoj reviji. Šest varaždinskih dizajnerica sudjelovati će na Svečanom balu, a to su: Melita Kukec – Kookabee dizajn, Ivana Kuzminski – Kuzminski dizajn, Snježana Radev – Brokat, Ana Kraš Šoštarić, Željka Vidović – Ellera i  Blaženka Roth by BRoth.

Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda, naglasio je važnost balova, te se osvrnuo na 72. bal Gradišćanskih Hrvata, koji se održao u Beču, a  na kojem su prisustvovali i članovi organizacijskog odbora Svečanog bala Varaždinske županije.

-  Imamo veliki broj prijatelja i partnera koji će nas posjetiti na našem balu i drago mi je da ćemo se ponovno s njima povezati.  Vjerujem da ćemo ostvariti i nova poznanstva i naš bal već sljedeće godine nadograditi novima sadržajima. – naglasio je Rojnik.

Na konferenciji za medije prisustvovali su i Jasna Jakovljević, intendantica HNK Varaždin, Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole Varaždin, proslavljena varaždinska sopranistica Lidija Horvat Dunjko i Vid Novak koji je na klaviru pokazao svoje vrhunsko znanje.

- Najvrijednije na našem balu zasigurno je varaždinsko gostoprimstvo i pozivamo sve građane da nam se pridruže na Svečanom balu. – naglasio je Miran Bojanić Morandini, direktor TZ Varaždinske županije. 

Ulaznice po cijeni od 250 i 350 kn (VIP stol) mogu se kupiti na blagajni HNK u Varaždinu (tel: 042 214 688, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) Dio prihoda od prodaje ulaznica biti će doniran za nastavak školovanja mladih glazbenih snaga s područja naše županije.

Dress code: dinner suit

 

 

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem