Varivo od poriluka: Savršen plan za ponedjeljak, utorak...

Varivo od poriluka: Savršen plan za ponedjeljak, utorak...

Varivo od poriluka idealno je za okrepu u hladnim danima, a još ako ste popili češu previše za vikend, pa gdje ćete bolje!

Čušpajz ili varivo je jedno od onih jela koje s godinama sve više obožavate, iako ga u mladosti baš i niste cijenili...

Priprema variva od poriluka nije osobito zahtjevna. Premda ga neki vole prethodno blanširati kako bi ublažili njegov intenzivan okus, to u stvari i nije nužno, a ljubiteljima upravo njegove arome i okusa prethodno blanširanje je nešto što je najstrože zabranjeno.

Riječ je o pravom domaćem, seljačkom i iznimno ukusnom jelu iz jednog lonca.

Sastojci:

- 5-6 poriluka

- 400 g krumpira

- 1 glavica luka

- 1 mrkva

- 100 g pancete

- 2 režnja češnjaka

- 1 žličica mljevene paprike

- 1 žlica brašna

- ulje

- sol

- papar

Za više finih recepta, klik!!

Priprema:

1. Poriluk očistite i izrežite na kolutiće te ga operite pod mlazom vode. Pancetu, luk i češnjak sitno isjeckajte, a mrkvu izrežite na tanje kolutiće.

2. Na vrućem ulju tek nekoliko minuta popržite pancetu, a zatim joj dodajte ostale sastojke, uključujući i krumpir koji ste prethodno isjeckali na kockice.

3. Dodajte vode te sve zajedno pirjajte desetak minuta, uz povremeno miješanje. U lonac ubacite papriku, sol, papar i očišćeni poriluk, još vode te sve zajedno ostavite da se kuha.

4. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!

                                                                

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem