Poduzetnička akademija kao odlična platforma za cjeloživotno obrazovanje

Poduzetnička akademija kao odlična platforma za cjeloživotno obrazovanje

05.10.2018. u Hotelu Park Boutique održana je konferencija pod nazivom 'Unconference' kao uvod u pilot-projekt osnovnog programa edukacije, koji kreće idući tjedan i okuplja 16 polaznika, koji je za poduzetnike početnike s područja Grada Varaždina besplatan.

Ovaj pilot projekt pokrenulo je Pučko otvoreno učilište Varaždin, a ciljevi akademije su pružiti podršku poduzetnicima početnicima ili osobama koje žele krenuti u poduzetništvo. Taj pilot projekt jedinstven je u Hrvatskoj kada je riječ o ustanovama poput učilišta koja pružaju mogućnost permanentnog obrazovanja poduzetnika.

Poduzetnička akademija objedinjuje široki spektar kompetencija koje bi poduzetnici u Hrvatskoj morali imati, a one uključuju poduzetničke kompetencije, financije, projektni menadžment, poslovnu komunikaciju, marketing i prodaju, razvijanje business modela, internacionalizaciju poslovanja i upravljanje ljudskim resusima.

I Tehnološki park Varaždin uključio se u ovaj projekt.

- Mi se bavimo poduzetničkom infrastrukturom, koja je neupitno važna, no ono što je još važnije su ljudi koji dolaze u tu infrastrukturu. Ovaj program je iznimno dobro koncipiran, s obzirom na to tko su predavači i na to da se odlukuje praktičnim pristupom predavanjima. Prepoznali smo odmah njegovu vrijednost i odlučili smo se uključiti pronalaskom adekvatnih polaznika. Neki od njih su već u TPV-u, a neki tek trebaju doći – kazao je Karlo Kukec, direktor Tehnološkog parka Varaždin.

Ovaj pilot-projekt, odnosno osnovni program Akademije za poduzetništvo, ima 170 nastavnih sati.  

- Do kraja godine vidjet ćemo jesmo li na dobrom putu. Paralelno će ići i napredni program, koji će biti dostupan komercijalno na tržištu. Sastojat će se od tečajeva, radionice, seminara, i od istih modula koji su i u osnovnom programu – najavila je Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta. Sadržaj svih modula dostupan je na web-stranicama POU-a.

Dodala je da je u tijeku također projekt vezan za promociju socijalnog poduzetništva. Uz sve to, Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin zainteresirano je za poseban kurikul za obrtnike.

"Danas nije moguće ništa učiniti bez dobre akademske pripreme ili je jako teško držati tvrtku. Svi poduzetnici koji prije toga nisu imali akademska znanja o području s kojim se bave znaju da bez dobrog akademskog znanja ne mogu tu tvrtku širiti i razvijati. Zato je odlično da postoje ovakve inicijative. Akademska znanja ne moraju biti smetnja ili kočnica i ne bi smjeli biti kočnica i smetnja u poduzetničkim idejama već bi se poduzetničke ideje trebale oslanjati na akademske ideje. Danas je preko 60 posto ukupnog obrazovanja u Europskoj uniji neformalno obrazovanje, u Nizozemskoj čak preko 70 posto. U Hrvatskoj bismo isto tako trebali povezati školstvo i neformalne oblike obrazovanja. Kad je riječ o cjeloživotnom obrazovanju, nikad nema kraja, uvijek ima još nešto što možemo naučiti. Svi zajedno ćemo se potruditi da od Varaždina napravimo grad koji uči." – kazao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem