Neka jedu kolače: Jogurt biskvit s kupinama

Neka jedu kolače: Jogurt biskvit s kupinama

Nakon ručka, najslađe je opet jesti pa predlažemo ovaj brzi kolač s jogurtom

Sočno i brzo, bio bi kratki opis ovog kolača. Dok još ima svježih kupina, ubacite ih u ovaj kolač i uživajte u poslastici.

U biskvitne kolače poput ovoga tekućinu dodajte prije snijega od bjelanjka. Umjesto jogurta možete staviti i mlijeko. Smjesu možete izliti i u dublji duguljasti kalup, ali ne do vrha jer će kolač tijekom pečenja narasti.

Potrebno vam je:

- 250g brašna

- 3 jaja

- 120g maslaca

- 180g šećera

- 1/2 vrećice praška za pecivo

- 3 žlice tekućeg jogurta

- limunova korica

- 100g badema

- 400g kupina

- šećer u prahu za posipanje

Savršen ljetni desert za koji ne trebate paliti pećnicu

Priprema:

1. Četvrtasti kalup obložite papirom za pečenje. Pjenasto umutite žumanjke, šećer i maslac. Dodajte brašno promiješano s praškom za pecivo, jogurt i naribanu koricu limuna te sve izmiješajte.

2. Na kraju istucite snijeg od bjelanjaka te ga kuhačom naizmjence s mljevenim bademima umiješajte u smjesu.

3. Izlijte je u pripremljeni kalup pa oprane i ocijeđene kupine rasporedite po površini. Pecite kolač oko 30 minuta na 200 dok ne poprimi zlatno žutu boju. Kad se ohladi, po želji ga pospite šećerom u prahu.

Izvor:Gastro_hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!

                                                                   

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem