Prirodni vitamini i antibiotici - vaši borci za imunitet

Prirodni vitamini i antibiotici - vaši borci za imunitet

Ne strahujte od gripe i prehlade – nadohvat ruke su vam brojni prirodni lijekovi s kojima ćete biti korak ispred bolesti.Najvažnije pravilo glasi:  ojačajte imunitet, on je najbolja zaštita protiv virusa i bakterija.

Ove jeseni s tim ciljem pripremite kvalitetne zalihe i odaberite zdrave namirnice, hranu i ljekovito bilje kao neizostavni dio vaše kuhinje i smočnice. Koristite ih svakodnevno, kako biste potaknuli tijelo na čišćenje od otrova i slobodnih radikala zaslužnih za slabljenje organizma i stvaranje bolesti.

Promijenite prehrambene navike

Kako biste dugotrajno pomogli svojem organizmu, potrebno je mijenjati svakodnevne navike. Baš kao što će mnogi prirodni lijekovi pomoći organizmu u borbi protiv bolesti, tako je i puno štetnih tvari koje mu u toj funkciji odmažu.

Naš je imunitet svakodnevno napadnut hranom prepunom aditiva, rafiniranog šećera, skrivenih metala i toksina kao i sastojcima koje naše tijelo sve teže razgrađuje.

Zato krenite u promjenu navika – u korist zdravlja.

Izbacite ili na najmanju moguću mjeru ograničite unos namirnica koje sadrže šećere, alkohol i mliječne proizvode. Oprezno i s namirnicama koje sadrže gluten.

Organizam nepotrebno opterećuje višak životinjskih proteina u hrani, brašno i općenito industrijski prerađena hrana. Zamijenite ih svježim voćem i povrćem, u što većoj količini, i u jelovnik dodajte neku od supernamirnica i promjene će biti vidljive već u kratkom roku.

Natrijev nitrit - opasnost skrivena u mesnim prerađevinama

Prirodni antibakterijski lijekovi

Liječnici prirodne medicine i brojni stručnjaci za borbu protiv bakterija predlažu sljedeće prirodne lijekove:

  -  kurkumu
  -  cimet
  -  češnjak
  -  luk
  -  limun
  -  đumbir
  -  brusnicu
  -  neven
  -  ljutu papriku
  -  Echinaceu
  -  korijen bijelog sljeza
  -  stolisnik
  -  koloidno srebro
  -  ulje crnog ima
  -  ulje origana

Možete ih koristiti kao čaj ili tinkturu, ili u obliku ulja.

Dokazano su snažni prirodni antibakterijski lijekovi.

Biljke koje uništavaju viruse

Ove biljke pomoći će vam u jačanju organizma i prirodnoj zaštiti od virusa:

  -  bazga
  -  matičnjak
  -  list masline
  -  slatki korijen
  -  mačja kandža (Una de gato)
  -  taheebo (Pau D’arco)
  -  slatkolisni kozlinac

Snažno antivirusno djelovanje imaju i đumbir, brusnica, koloidalno srebro, češnjak i Echinacea.

Vitamini, minerali i probiotici

Uz ljekovitu prehranu i biljke, omogućite svojem organizmu snažnu zaštitu i pomoću vitamina, minerala i probiotika.

U ovoj skupini prirodnih lijekova nalaze se i adaptogeni koji povećavaju otpornost organizma da se odupre štetnim tvarima i vraćaju ga u normalu, bez štetnih nuspojava.

Koristite reishi gljive, sibirski ginseng, slatkolisni kozlinac i jiaogulan (gynostemma pentaphyllum). Camu camu, goji bobice, acerola višnja, guava, naranče, kovrčavi kelj i paprike osigurat će vašem organizmu potrebne količine vitamina C.

Za vitamin D boravite na suncu. Osobama sa svjetlijim tipom kože dovoljno je već desetak minuta, dok osobe koje imaju više pigmenta na suncu trebaju biti između 15 i 30 minuta.

Cink potražite u bučinim sjemenkama.  

Redovno koristite prirodne probiotike – kiseli kupus, kefir od kokosa, kombuchu i jabučni ocat - ili uzimajte već gotovi prah probiotičkih bakterija.

Izvor:alternativa-za-vas
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga!

                                                                 

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem