Sezona u punom jeku: Slatki kruh od tikvica

Sezona u punom jeku: Slatki kruh od tikvica

Tikvice u ulozi u kojoj ih, možda, niste do sada kušali.

Slatki kruh od tikvica može poslužiti kao kolač za doručak, kao zaseban desert, a za one najhrabrije, kao slatki dodatak slanom jelu. Sočan, ukusan, sladak i pikantan – što vam više treba?

Punjena paprika - zauvijek omiljeno ljetno jelo

Potrebno vam je:

- 3 šalice brašna*

- 1 žličica soli

- 1 žličica sode bikarbone

- 1 žličica praška za pecivo

- 4 žličice mljevenog cimeta

- 2 veće tikvice (naribane)

- 3 jaja

- 1,5 šalica šećera

- ½ šalice pirea od jabuke

- ½ šalice suncokretovog ulja

- 1 žličica ekstrakta od vanilije

- *Šalica od 250 ml, koristiti istu šalicu kroz cijeli recept

Postupak pripreme:

1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

2. Posudu za pečenje kruha namastite i pobrašnite.

3. Otresite višak brašna.

4. U posudu prosijte brašno, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet.

5. Miješajte dok se ne sjedine svi sastojci.

6. U posebnoj posudi mikserom umutite jaja, pire od jabuke, ulje, šećer i ekstrakt vanilije.

7. Postepeno smjesi dodajte suhe sastojke i miksajte dok se ne sjedine.

8. Ručno umiješajte ribanu tikvicu.

9. Posudu za pečenje kruha napunite smjesom do pola i pecite 45 do 60 minuta. Nakon 45 minuta provjerite čačkalicom je li kruh pečen.

10. Zabodite čačkalicu u sredinu kruha, ako čačkalica bude suha kad ju izvadite, kruh je gotov.

11. Prije posluživanja ohladite na sobnoj temperaturi.

Dobar tek!

Izvor:Gastro_hr

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem Onemogući