Punjena paprika - zauvijek omiljeno ljetno jelo

Punjena paprika - zauvijek omiljeno ljetno jelo

Iako postoji nebrojeno mnogo varijanti pripreme ovog vječnog klasika i svatko od nas baš svoj smatra upravo savršenim, uvijek je dobro imati barem jedan provjereni recept pri ruci. Za svaki slučaj!

Kada bismo morali birati jedno jelo u kojem bismo uživali cijelog ljeta, to bi svakako bile punjene paprike. Već dobro poznatu kombinaciju mljevenog mesa i riže začinite bazičnim sastojcima, ubacite je u očišćene paprike, pa dodajte i pokoji začin po svojoj želji.

Lažni pomfit od palente i začinskog bilja

Mi umaku od rajčice volimo dodati prstohvat cimeta koji na sjajan način ističe okuse u jelu. Punjenu ili filanu papriku poslužite uz koju fetu domaćeg kruha, a ostatak spremite u hladnjak. Jer, ne kaže se uzalud da su sarma i punjena paprika svakim novim danom još malo bolje.

Potrebno vam je:

- 4 velike paprike

- 400 g miješanog mljevenog mesa

- 100 g skuhane riže

- 1 luk

- 1 jaje

- 2 režnja češnjaka

- 1 šaka svježeg peršina

- 2 lovorova lista

- 800 ml pasirane rajčice

- 1 žličica šećera

- Prstohvat cimeta

- Sol, papar

Postupak pripreme:

1. U većoj zdjeli rukama pomiješajte mljeveno meso, jaje, rižu, sitno sjeckani luk, peršin i češnjak. Začinite soli i paprom.

2. Paprike najprije dobro operite, pa im pažljivo odstranite gornji dio i koštice.

3. Paprike punite dobivenom smjesom od mljevenog mesa.

4. U veliku posudu dodajte pasiranu rajčicu, vode po želji, sol, papar, lovorov list i prstohvat cimeta. Dodati možete i malo soli, a želite li, prije dodavanja rajčice, na malo maslinovog ulja možete zapržiti brašno.

5. Dodajte punjene paprike i kuhajte oko sat vremena.

Dobar tek!

Izvor:Gastro_hr

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem Onemogući