Kako napraviti savršene kekse baš uvijek - imamo odgovor!

Kako napraviti savršene kekse baš uvijek - imamo odgovor!

Svi imamo recept za najdraže kekse a ovo je moj! Tope se u ustima a idealni su izmrvljeni, kao podloga za cheesecake!

Naša nam je kolumnistica i vlasnica bloga Foodgasm Croatia otkrila svoje male tajne i trikove za savršene kekse. Bez obzira pripremate li klasične kekse za uživanje uz mlijeko ili pak omiljenom cheesecakeu želite dati finije note te ga nadograditi podlogom od domaćih keksi, uz Enine savjete, oni će baš uvijek ispasti upravo savršeno.

TIPS & TRICKS za savršene kekse

Da biste uspješno koristili pečate za kekse, tijesto mora biti ohlađeno prije obrade Nakon rezanja keksa, stavite ih opet u hladnjak ili zamrzivač netom prije pečenja, dok se pećnica ne ugrije.

Manja je vjerojatnost da će se raširiti kod pečenja Umjesto maslaca možete koristiti svinjsku mast a i margarin. No, ako koristite masnoću životinjskog porijekla, keksi će vam uvijek biti prhki dok ih margarin čini žilavijima.

Kekse za pečat uvijek razvaljajte deblje nego što biste inače kako bi se pečat imao gdje utisnuti.

Ponedjeljkom: Super brzi kolač s trešnjama i malinama

Potrebno vam je:

- 70 g šećera

- 30 g šećera u prahu

- 160 g maslaca

- 1 žličica vanilije

- 1 jaje

- 1 žličica praška za pecivo

- 160 g brašna

- 15 g kukuruznog brašna

- pečat i rezač za kekse

Postupak pripreme:

1. Šećer, šećer u prahu, maslac i ekstrakt vanilije pjenasto izmutite mikserom. Dodajte jaje, brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo te umijesite mekano tijesto. Prekrijte ga folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.

2. Na pobrašnjenoj podlozi, razvaljajte tijesto na jedan cm debljine te režite sa svojim modlicama i rezačima za kekse. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje i složite vaše kekse ostavljajući malo prostora između svakog. Stavite ih u hladnjak dok se pećnica ne zagrije na 170 stupnjeva. Pecite ih 8-10 minuta, dok ne porumene.

3. Ovaj recept možete koristiti za linzere i bilo koje kekse koji se pune s raznim kremama. Ja često znam ispeći jedan veliki keks i izmrviti ga za podlogu za cheesecake!

Dobar tek!

Izvor:Gastro_hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga! 

                                                                  

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem Decline