Ponedjeljkom: Super brzi kolač s trešnjama i malinama

Ponedjeljkom: Super brzi kolač s trešnjama i malinama

Tko kaže da brzi i jednostavni kolači nisu fini? Inače ja osobno nisam ljubitelj komada voća u kolačima, nekako mi je draže kada ne osjetim komadiće, radije biram neki mousse samo da ne vrtim voće po ustima. Ipak se držim one svoje izjave živjela čokolada.

Međutim, ovo je valjda jedini kolač u kojem mogu podnijeti komade voća, jer je biskvit lagan i jako ukusan. Često ga radim, a obožavaju ga djeca jednako kao i odrasli. Znači, zasluženo može biti u konkurenciji “bezvremenskih” kolača.
Priprema je sasvim jednostavna i uzeti će vam 15 minuta vremena. Stoga je najbolje da u nastavku pročitate recept i napravite kolač.

Sastojci:

- 2 jaja

- 1 čaša šećera

- 1 vanilin šećer

- 1 mala žličica naribane limunove korice

- pola čaše ulja

- 1 čaša tekućeg jogurta

- 2 čaše glatkog brašna

- 1 prašak za pecivo

- 20 dag trešanja

- 12,5 dag malina

Mamini kroasani... zato jer su najbolji!

Priprema:

1. Za početak trebat će vam čaša od 2 dcl.

2. Izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim miksajući dodajte jogurt, ulje i limunovu koricu. Za kraj dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i dobro sjedinite smjesu.

3. Trešnje očistite i operite. Također priredite i maline.

4. Moram vam napomenuti da sam koristila kalup za torte (26 cm promjer) i sasvim je dovoljna količina smjese. Međutim ako ćete koristiti neku veću tepsiju smjesu morate poduplati. U tom slučaju sve stavite puta 2 osim što stavite samo jedan prašak za pecivo.

5. Kalup obložite papirom za pečenje, ako koristite tepsiju ne trebate staviti papir već pouljite dno i pospite s malo brašna.

6. Pećnicu zagrijte na 180°C.

7. Smjesu izlijte u kalup, po njoj posložite trešnje i maline te pecite 15 min na 180°C, zatim smanjite na 150° i pecite još 15-ak minuta.

8. Kada vam kolač dobije lijepu zlatno-smeđu boju gotov je. Ipak možete probati čačkalicom da li je gotov. Kada je pečen kolač izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi. Ako radite u tepsiji ostavite ga u njoj da se ohladi.

9. Za kraj pospite šećerom u prahu, narežite ga na kocke i poslužite.

Dobar tek!

Izvor:Gastro_hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji.
Podijelite ga! 

                                                                   

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem