Sebastijan Dračić u galeriji Zlati ajngel

Sebastijan Dračić u galeriji Zlati ajngel

Poštovani,
Pozivamo Vas na otvorenje osme izložbe u ovoj za Ajngel slavljeničkoj godini koje će se održati u petak, 8. lipnja u 20 sati.  Devet ulja na platnu izlaže zagrebački slikar Sebastijan Dračić. Ovo je druga ovogodišnja izložba ostvarena u suradnji s Marjanom Špoljarom, povjesničarom umjetnosti iz Koprivnice.

Sebastijan Dračić je rođen 1980. godine u Zagrebu. Godine 1998. maturirao je na u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu, slikarski odsjek. Godine 2000. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, slikarski odsjek. Godine 2006. diplomirao je u klasi prof. Zlatka Kesera. Izlagao je u zemlji i inozemstvu te je višestruko nagrađivan.

„… Na Dračićevoj slici, međutim, ne potencira se razlika niti se kalkulira sa značenjem: ono što je naslikano jedino je važno kao izvor informacija ili – još bitnije – slika ne predstavlja zagonetku u čijoj bi strukturi bila kamuflirana značenja važna za konačni ishod.

Kad umjetnik naslika bujnu, vlažnu, gotovo tropsku šumu ili siluetu suhoga i škrtoga pustinjskoga brijega ili puni mjesec na nebu promatrač može biti fasciniran uvjerljivošću slikareve interpretacije tih prizora, moćnošću njegova postupka pa – u konačnici – i atraktivnošću prikazanih prirodnih fenomena...“ (iz predgovora katalogu Marjana Špoljara).

Izložba ostaje otvorena do 24. lipnja.
Veselimo se Vašem dolasku!
Darko Sačić

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem