Vintage day

Vintage day

U nedjelju, 3. lipnja, atrij palače Varaždinske županije biti će poprište još jednog zanimljivog događaja. Vintage day naziv je manifestacije koja će vrijeme na kratko vratiti u popularne 50-te godine, doba danas poznato kao Pin-up style.

Vrijeme je to pozitive i specifičnog modnog izričaja, kada su biciklističkim svijetom vladale čelične ljepotice, svima poznatije kao „specijalke“. Statusni simbol za koje su mnogi vjerovali da će prestankom proizvodnje 1985. godine otići u povijest.

No kao i kod odjeće, i za „specijalke“ se može reći da prikazuje najbolje od najboljeg pripadnom dobu u kojem su nastale i postojale.

Upravo su te čelične ljepotice glavni razlog oko kojeg se stvorila ovogodišnja manifestacija Vintage day, jer će glavni događaj biti 55 kilometara duga biciklistička tura pod nazivom „Varazdiensia 1895“ koja će se voziti isključivo spomenutim „specijalkama“ uz neizostavni retro outfit toga doba.

Crveni ruž, naglašene trepavice, tuš, mašne u kosi, pin-up frizure, Vespe, oldtimer bicikli, gramofon i glazba s vinila, limunada, pjenušac s jagodama,  The dry Martini, Gin & Tonic, Aperol, domaći sok od jabuka i kava s čokoladnim mrvicama i karamelom, sve to i puno više očekuje vas u atriju palače Varaždinske županije.

Svoju nedjeljnu kavu planirajte na Franjevačkom trgu, prošpancirajte se sa svojim oldtimer biciklima (uvjet je da su stari barem pola stoljeća), dajte ih na pregled iskusnim majstorima u prigodno postavljenom servisnom centru ispred Varaždinske županije.

U međuvremenu, dok čekate da vaša „specijalka“ završi s tretmanom, popijte piće, razgledajte čelične ljepotice i oktanske ljepotane, te ako imate dugu kosu i dovoljno hrabrosti, priuštite si frizuru u pin-up stilu.

Usput popričajte s Karlom Čović, brončanom trostrukom Ironwomen (11 km plivanja, 560 km biciklističke utrke i 126 km trčanja), ili s Robertom Setnikom, deseterostrukim Ironmanom.

PROGRAM:

•    10:00 – 13:00 - program u atriju palače Varaždinske županije i na Franjevačkom trgu
•    11:00 - Okupljanje sudionika biciklističke vožnje na čeličnim biciklima „Varazdiensia 1895“ u na Franjevačkom trgu u Varaždinu
•    13:00 - Polazak prijavljenih sudionika za „Varazdiensiu 1895“ na vožnju
•    18:30 - povratak biciklista
•    19:00 - Koncert Tri Decoro od 19:00 sati

U programu sudjeluju: Ivana Filipović - Zaljubljenica u vintage i pin-up modni izričaj, Mirela Magdić, make up artisti i dugogodišnja  kazališna šminkerica, Michael Matulić iz frizerskog salona Maat prezentirat će retro frizure, Ivica Kolarek, DJ na vinilu, Oldtimer klub Varaždin, Karla Čović, Robert Setnik, Nenad Šimunko, Matis Outdoor, Kristijan Petrović Kiki i Trio Decoro.

Pozivnicu na biciklističku turu "Varazdiensia 1895" možete preuzeti ispod:

Izvor:Turistička zajednica Varaždinske županije

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem