OKUSI I MIRISI SLOVENSKOG PREKMURJA

OKUSI I MIRISI SLOVENSKOG PREKMURJA

LENDAVA – DOBROVNIK – BOGOJINA

Jeste li se ikad uputili na kavu u susjednu pitoresknu Lendavu? Ako pritom želite proširiti svoja saznanja o najvećem pripovjedaču među slikarima 20. stoljeća, ovo je idealna prilika za Vas jer ćete uživati u djelima velikog MARCA CHAGALLA. Nakon religiozne likovne interpretacije vodimo Vas u Trope među zelenilo netipičnih biljaka dok ćete na kraju ovoga izleta imati prilike zasladiti nepce prekmurskim delicijama na tipičnom seoskom domaćinstvu ovoga područja.
TERMINI: 6.10.2018

Polazak iz Varaždina u 08.00h s parkirališta kod gradskog groblja. Put nas vodi preko Murskog Središća preko Mure u smjeru idiličnog vinorodnog pejzaža Lendave.    ž

LENDAVA ~ središte dvojezičnog područja koja nudi ponešto za svakoga. Slijedi šetnja gradom gdje će vas zasigurno očarati ovdašnja kazališna i koncertna dvorana, židovska sinagoga te barokni Lendavski grad ~ gradski dvorac sa svojom Galerija-muzejom Lendava gdje slijedi posjeta izložbi slavnog MARCA CHAGALLA. Uživati ćete u biblijskim djelima ovog umjetnika, kojima se bavio više od 25 godina.

Ovaj slikar bjeloruskog, odnosno židovskog podrijetla svoju slavu je stekao ne samo velikim umjetničkim crtežima, već i izradom golemih murala, mozaika, vitraji, tapiserija i grafike.   

Kratko slobodno vrijeme za kavu te nastavak vožnje u smjeru Dobrovnika.
Slijedi razgled TROPSKOG VRTA BY OCEAN ORCHIDS. Na 1.500 m2 imati ćete priliku vidjeti preko 400 različitih biljnih vrsti, upoznati zanimljive tropske i suptropske ukrasne i korisne biljke kao što su kava, ananas, papaja, banana, te probati neko od zrelog tropskog voća dozrelo u Sloveniji…   

Odlazak u smjeru BOGOJINE ~ razgled Plečnikove crkve koja spada među najmodernije crkvene građevine Europi, a zbog snježno bijele vanjštine domaćini ju vole nazivati „Bijela golubica“. Vrhunska arhitektura koja dovršeno povezuje staro s novim, stvorena je upravo za taj prekmurski dio zemlje.

Slijedi organizirani kasniji ručak na seoskom domaćinstvu PUHAN koje se nalazi na svega nekoliko min šetnje od crkve u Bogojini. Uživajte uz tipične prekmurske delicije ~ uz nadoplatu!
Povratak za Varaždin oko 17.00 h

CIJENA ARANŽMANA:    170 KN

Cijena aranžmana uključuje:

    Prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom na relaciji na bazi min 40 osoba;
    Troškove stručnog pratitelja tijekom putovanja;
    Ulaznicu za posjet izložbi Marc Chagall u Lendavi;
    Ulaznicu za razgled Tropskog vrta by Ocean Orchids u Dobrovniku;
    Jamčevina za paket aranžmane; Organizacija i realizacija programa; Osiguranje od odgovornosti

Cijena aranžmana ne uključuje:

    Organizirani ručak na turističkom kmetiju PUHAN: 75 kn / po osobi
    Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike, fakultativne sadržaje, karte javnog prijevoza te troškove osobnih narudžbi.

Izvor:Lily-tours

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem