Vaša kuća, vikendica i stan kao izvor prihoda

Vaša kuća, vikendica i stan kao izvor prihoda

Od Zimmer Frei do Airbnb-a

Vaša kuća, vikendica i stan kao izvor prihoda

Četvrtak 24. svibnja 2018. godine u 18 sati
Skupštinska dvorana županijske palače, Franjevački trg 7, Varaždin

Razmišljali ste turizmu u svojem domu?

Hrvatska iz sezone u sezonu postaje svjetski sve poznatija turistička destinacija. Uz jadransku obalu, svijet sada otkriva i kontinentalnu Hrvatsku kao atraktivno turističko odredište. Najveći udio u ponudi smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj predstavlja obiteljski smještaj jer, do sada neiskorištene, privatne nekretnine postaju potencijalno komercijalno isplative upravo kroz turizam.

S obzirom na njegov veliki utjecaj, a imajući u vidu tržišne trendove i preferencije turista, obiteljski smještaj ima izuzetno važnu ulogu u oblikovanju ukupne turističke ponude, podizanje iskustva gostiju te percepcije naše zemlje.

Zahvaljujući pojavi modernih on-line platformi kao što su Airbnb i Booking.com, lokalnim nekretninama ulazimo na globalno turističko tržište. Pritom se nameću pitanja: kakav smještaj ponuditi putniku 21. stoljeća, kolika su ulaganja, igra li lokacija važnu ulogu, kako se profilirati i pronaći svoju nišu, koji su trendovi u oglašavanju privatnog smještaja, kako nam ulazak u turističke vode mijenja privatne živote na bolje, te koji su primjeri dobre prakse koji nas inspiriraju da ˝ulovimo val˝ i priključimo se svjetskim trendovima?

I možda najbitnije od svega, da li će nam se na tom putu ispriječiti hrvatska pravna regulativa ili nije sve tako komplicirano?

Stoga dođite na predavanje u županijsku palaču u četvrtak 24. svibnja i saznajte sve što vas zanima.

Predavanje organizira Turistička zajednica Varaždinske županije, a sudjeluju:
Mr. sc. Neda Telišman-Košuta, Institut za turizam i
Martina Marčec, privatni iznajmljivač.

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem