Tajna hrskavih pečenih krumpira

Tajna hrskavih pečenih krumpira

Isprobajte još jedan interesantan način pripreme krumpira...

Nemojte samo ubaciti krumpire u pećnicu – najprije ih skuhajte u mješavini jabučnog octa i vode. Uz malo soli i strpljenja, poslužit ćete izuzetno ukusan prilog.

Savršeno funkcioniraju uz gotovo svaki komad mesa, ali i kao grickalica. Možete ih posuti svježim vlascem ili ih poslužiti uz osvježavajući umak od vrhnja.

Sastojci:

- 1 kg sitnijeg krumpira

- 200 ml jabučnog octa

- 1 žlica soli

- 2 žlice maslinovog ulja

- voda

Priprema:

1. Krumpire očistite i prepolovite.

2. Premjestite ih u posudu s octom i soli i ulijte vodu kako bi prekrili krumpire.

3. Kuhajte 15-20 minuta i maknite s vatre kada ih budete mogli probosti vilicom.

4. Ocijedite krumpire i obrišite krpom višak vode.

5. Premjestite ih na papir za pečenje, prelijte maslinovim uljem i pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

6. Izvadite ih iz pećnice kada postanu hrskavi i začinite ih po potrebi.

Dobar tek!

Izvor:Gastro

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem Decline