Popečci od krumpira sa začinskim biljem

Popečci od krumpira sa začinskim biljem

Tradicionalni francuski recept za hrskave i aromatične "palačinke" od krumpira

Hrskavi popečci od krumpira bogati začinima gotovi su vrlo brzo, a i krumpir je namirnica koju uvijek imamo u našim kuhinjama.

Može poslužiti kao odličan međuobrok kada samo želite nešto prizalogajiti, a može i poslužiti kao hrskavi prilog u glavnim jelima ili dodatak uz variva.

Potrebno vam je:

- 450 g krumpira

- 1 crveni luk

- 4 žlica maslinova ulja

- 1 prstohvat muškatnog oraščića

- 1 jaje

- vlasac

- 2 žlice brašna

- majčina dušica

- sol

- svježe mljeveni papar

- peršin

Priprema:

1. Krumpir ogulimo, skuhamo, ocijedimo i ohladimo. Luk oljuštimo i sitno nasjeckamo.

2. Pećnicu zagrijemo na 180 °C, naribamo krumpir i pomiješamo ga sa svim sastojcima jedino ne s uljem.

3. U tavu s malo zagrijanim uljem stavimo smjesu s krumpirom, utisnuvši je u 1 debelu palačinku.Pečemo na vatri srednje jačine 5 minuta.

4. Na tavu stavimo tanjur, preokrenemo galette pa vratimo u tavu i pečemo drugu stranu još 5 minuta.

5. Zapečemo u pećnici oko 15 minuta i odmah poslužimo.

Dobar tek!

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem Decline