Stipan Tadić u galeriji Zlati ajngel

Stipan Tadić u galeriji Zlati ajngel

Poštovani,
kao dio predstavljanja najsvježije generacije hrvatskih likovnjaka a u sklopu programa Gradskog muzeja Varaždin „Srijeda u muzeju“ u galeriji Zlati ajngel će 9. svibnja u 19 sati biti otvorena izložba slika mladog zagrebačkog slikara STIPANA TADIĆA.

Stipan Tadić rođen je 1986. godine u Zagrebu. 2011. završava diplomski studij slikarstva u klasi prof. Zlatka Kauzlarića Atača na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2011. djeluje kao slikar, ilustrator, strip crtač i muralist pod Autonomnim kulturnim centrom „Medika“.

Od 2013. godine je član Hrvatskog društva samostalnih umjetnika. Glavni je organizator izložbe „Antisalon“ te potpredsjednik „Udruge ilirskoj zmaja“. Dobitnik je nekoliko nagrada te sudjeluje na brojnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

U vremenima dominacije figuralnog u hrvatskom slikarstvu mladi se autor prihvatio prikaza zagrebačke svakodnevice, portretiranja prigradskih stanovnika i u novije vrijeme, pejzažnog slikarstva donoseći poglede na hrvatske planine. Nešto je od nasljeđa naive, hlebinske ali i „internacionalne“ u postupku Stipana Tadića.

Ponekad je ta činjenica prenaglašavana, a ponekad pak je sam slikar naglašava. Sukladno tome, on će u okviru obilježavanja 50-te obljetnice Galerije naivne umjetnosti Hlebine boraviti u ustanovi i preispitivati tehničke i izražajne mogućnosti danas pomalo potisnutog kreativnog izraza.

Uz ovu izložbu treba spomenuti da tekst predgovora katalogu piše TENA BAKŠAJ, što je još jedna potvrda povezanosti i upućenosti Varaždina u svježa kretanja u umjetnosti.
Do susreta u galeriji, pozdrav
Darko Sačić

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem