Mirko Rajnar u galeriji Zlati ajngel

Mirko Rajnar u galeriji Zlati ajngel

Poštovani,
Samostalnom izložbom ulja pod zajedničkim nazivom „Jutro“ u galeriji Zlati ajngel predstavlja se slovenski slikar MIRKO RAJNAR. Rođen je 1961. godine u Murskoj Soboti.

Diplomirao je na Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani 1988. godine. Član je Zveze društev likovnih umetnikov Slovenije. Od 1995. godine djeluje kao samostalni umjetnik i pedagog na području likovne umjetnosti. Izlaže od 1983. godine u Sloveniji i inostranstvu.

O izloženim djelima Marko Košan, autor predgovora katalogu između ostalog piše : „U Rajnarovim »iluminiranim« slikama se kao svojevrstan paradoks na jednoj strani zrcale napori modernističkog slikarstva u namjeri da se prikaz oslobodi »laži« iluzionističkog i dosegne svoj vlastiti, „unutar likovni“ metafizički izraz, a na drugoj strani da iznimnom zanatskom vještinom i disciplinom rafiniranog lazurnog polaganja slojeva boje iznova vrati doživljaj fizičke i mentalne dubine.“

Izložba je organizirana u suradnji s slovenskim kolekcionarom i galeristom Peterom Žulom. Otvorenje će biti u petak, 27. travnja u 19 sati, a izložba ostaje otvorena do 6. svibnja.

Očekujemo Vas na otvorenju!
Pozdrav,
Darko Sačić

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem