Robert Lozar u Ajngelu

Robert Lozar u Ajngelu

Nastavljajući praksu predstavljanja suvremene slovenske likovne scene, pozivamo Vas na otvorenje izložbe slika ROBERTA LOZARA koje će se održati u petak, 9. ožujka u 19 sati, galerija Zlati ajngel, Varaždin, Gajeva 15.

Rođen je 1967. godine u Novom Mestu. Diplomirao je1993. na Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani, klasa prof. Metka Krašovec. Dobitnik je studentske Prešernove nagrade 1992. Od 1995. do 2000. godine bio je glavni i odgovorni urednik revije Likovne besede.

Od 1994. godine djeluje kao samostalni umjetnik. Stvara u ateljeu u Butoraju (Bela Krajina) a povremeno i nešto napiše. Izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama u Sloveniji i inozemstvu.

Robert Lozar o svojem slikarstvu piše: „…Fasciniraju me prostori koji se otvaraju  u dijalogu između površine i iluzije prostora, zapravo svoje slike doživljavam kao komplementarni prostor realnog, nekakav pejzaž u koji nastanjujem svoje iskustvo…“
Izložba ostaje otvorena do 25. ožujka.

 

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem