Bespovratne potpore iz programa Ministarstva turizma - prijave do 20.03.2018.g.

Bespovratne potpore iz programa Ministarstva turizma - prijave do 20.03.2018.g.

Ministarstvo turizma objavilo je program dodjele bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkih gospodarstava za 2018.godinu.

Sredstva su dostupna svim subjektima malog gospodarstva i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i turističke usluge. Cilj programa je razvoj turizma na kontinentu, u dalmatinskom zaleđu i otocima, na održivom razvoju, korištenju novih digitalnih tehnologija i povezivanju poljoprivrede i turizma. Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od četiri, različitih namjena, mjera.

Mjerom A, podupire se povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude objekata koje pružaju turistički smještaj u ugostiteljstvu i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Prihvatljive projektne aktivnosti su podizanje kvalitete uz uvjet dostizanja više kategorije, razvoj i unaprjeđenje dodatnih sadržaja.

Kroz Mjeru B, potiče se razvoj posebnih oblika turizma kao što su ciklo-turizam, aktivni i pustolovni kroz ulaganja u infrastrukturu, servise i opremu, uređenje potrebne infrastrukture i ulaganja u opremu.

Mjera C, odnosi se na dostupnost i sigurnost turista, kroz sufinanciranje javno dostupnih medicinskih uređaja za spašavanje i oživljavanje u ugostiteljskim objektima, za edukaciju u korištenju, pri čemu prednost imaju ugostiteljski objekti na otocima i drugim dijelovima RH koji u blizini nemaju zdravstvenih ustanova, subvencionira se prijevoz vode trgovačkim društvima i obrtima koji se bave hotelskom industrijom na otocima bez vodovoda, te potiče inovativne IT tehnologije u turizmu.

Mjera D, odnosi se na prepoznatljivost, kojom će se financirati plasman otočnih proizvoda kroz opremanje prodajno izložbenih prostora u ugostiteljskim objektima na otocima te realizacija tematskih ruta.

Potpore se dodjeljuju u vrijednosti od 20.000 do 400.000 kuna po projektu, a Javni poziv je otvoren je do 20. ožujka 2018. godine. Kompletan sadržaj programa može se pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva turizma.

Izvor:Uhov_hr

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem