Stvorena za zimu: Pita od kobasica i poriluka

Stvorena za zimu: Pita od kobasica i poriluka

Jednostavna pita s kobasicama i omiljenim tvrdim sirom idealno se slaže uz hladne zimske dane...

Želite li maksimalno skratiti vrijeme pripreme, koristiti možete kupovno lisnato tijesto, a zatim jednostavno slijediti postupak pripreme i slasna pita gotova je prije nego što možete zamisliti.

Kombinirajte domaće kobasice, začinite ih češnjakom i porilukom, pa u kombinaciju ubacite i začine poput peršina, timijana i kopra. Za sočnost neka se pobrine fini preljev od kiselog vrhnja i jaja kojem ste dodali sitno ribani sir.

Potrebno vam je:

- 300 g kobasica

- 1 režanj češnjaka

- 1 poriluk

- 100 g tvrdog sira

- 3 jaja

- 1 čašica kiselog vrhnja

- sol

- Lisnato ili prhko tijesto

- Peršin, timijan i drugi začini po želji

Priprema:

1. Razvaljajte lisnato tijesto i premjestite ga u podmazan kalup.

2. Na nekoliko ga mjesta izbockajte vilicom i pecite deset minuta.

3. Poriluk nasjeckajte na sitno, popržite na ulju pa dodajte kobasice izrezane na ploške.

4. Ostavite neka se zapeče, a pred kraj dodajte i protisnuti češnjak.

5. Jaja umutite s vrhnjem, posolite, začinite i dodajte polovicu ribanog sira.

6. Na lisnato tijesto dodajte kobasicu i poriluk, a zatim prelijte smjesom od vrhnja i jaja.

7. Pospite ostatkom ribanog sira. Pecite na 200°c oko 40 minuta.

Dobar tek!

Izvor:Gastro_hr

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem Decline