Utoplite se: Gusto varivo od slanutka i curryja

Utoplite se: Gusto varivo od slanutka i curryja

Sasvim drugačije, vruće i sezonsko varivo od slanutka na divan će način zagrijati zimske dane te vam istovremeno otkriti sasvim novi način pripreme povrtnih variva. Mi smo ga isprobali i odlučili mu se vratiti što prije!

Začini poput kumina i kurkume sjajni su za hladnije dane upravo zbog osjećaja topline koji donose jelima. Ovo jednostavno varivo tako će vas zagrijati na najfiniji mogući način.

Mi smo varivo poslužili uz žlicu kiselog vrhnja, a imate li pri ruci kokosovo mlijeko, dodatak tek jedne žlice gustog dijela kokosovog mlijeka učinit će vaš tanjur još ukusnijim. Varivu dodajte omiljeni kruh i uživajte u tanjuru ultimativnog comfort fooda.

Potrebno vam je:

- 1 konzerva slanutka

- 1 glavica luka

- 3 mrkve

- 1 paprika

- Komadić celera

- 1 žličica curryja

- 1 žličica dimljene crvene paprike

- 5 žlica pelata

- Pola žličice kumina

- Pola žličice kurkume

- Prstohvat čilija

- Sol, papar

Postupak pripreme:

1. Povrće nasjeckajte na sitne kockice.

2. Na ulju pirjajte luk, dodajte mrkvu, celer i papriku.

3. Pustite da povrće omekša.

4. Dodajte začine, kratko pirjajte, a zatim ubacite pelate i vodu.

5. Promiješajte i pustite da se kuha sve dok povrće ne omekša.

6. Zadnjih pet minuta ubacite slanutak.

7. Varivo probajte, dodajte još začina po želji i poslužite uz kruh.

Dobar tek!

Izvor:Gastro_hr

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem