Zbogom palačinke: Kaiserschmarrn, carski drobljenac

Zbogom palačinke: Kaiserschmarrn, carski drobljenac

Prema legendi, ovaj recept je nastao sasvim slučajno - dvorskom kuharu nisu uspjele palačinke pa ih je izlomio, dodao grožđice, zašećerio - i dobio sasvim novi desert.

"Vrijeme pripreme: do 30 min"

"Broj porcija: 4"

"Težina pripreme: Jednostavno"

"Kalorija po osobi: 631"

Potrebno vam je:

- 100 g grožđica

- 5 žlica tamnog ruma

- 6 žumanjaka

- 1 vanilin šećer

- 1 žlica šećera

- 1 prstohvat soli

- 250 g pšeničnog brašna

- 500 ml mlijeka

- 50 g maslaca

- 6 bjelanjaka

- 4 male žlice šećera u prahu

- pekmez od bobičastog voća

Priprema :

1. Grožđice namočite u rumu barem pola sata (ako želite jelo bez alkohola, možete ih namočiti i u vodi).

2. Žumanjak, vanilin šećer, sol i šećer pjenasto istucite, postepeno dodajte brašno i mlijeko.

3. Dodajte rastopljeni maslac, istucite snijeg od bjelanjka i oprezno umiješajte u prethodno napravljenu smjesu, na kraju dodajte grožđice.

4. U tavi rastopite malo maslaca i stavite smjesu debljine cca 1 cm. Kada dobije zlatnosmeđu boju okrenite pa opet zapecite te raskomadajte u jastučiće.

5. Servirajte na tanjur s pekmezom od bobičastog voća i pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

Izvor:Gastro.hr

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem Onemogući