Ako želite bebu, sad je idealno vrijeme za poraditi na tome

Ako želite bebu, sad je idealno vrijeme za poraditi na tome

Ako planirate raditi na bebi, božićni blagdani idealni su za baciti se na posao. Tako barem tvrde znanstvenici koji mjesec prosinac smatraju najboljim za začeće.

Zašto baš mjesec u kojem, čini nam se, imamo najmanje vremena za druženje ispod plahti sa svojim partnerom/icom?

Stručnjaci smatraju da veliku ulogu u zdravlju djeteta igra veća količina vitamina D koja buduća majka “pokupi” u ljetnim mjesecima u poodmakloj fazi trudnoće. Do tog su saznanja došli proučavajući gotovo tri milijuna trudnoća punih pet godina. Znanstvenike su zaintrigirale razlike u postotku zdravih beba rođenih u različitim mjesecima tijekom godine.

Vitamin D u trudnoći je veoma bitan jer njegov manjak može izazvati anomalije u rastu kostiju i razne deformacije djeteta. Pokazalo se da ima utjecaja i na porođajnu težinu djeteta, kao i razvoj imunološkog sustava. Nedostatak vitamina D može povećati šansu i za rahitisom, preeklampsijom i drugim bolestima.

Mjesec koji bi svakako trebali izbjegavati je lipanj koji su znanstvenici prozvali najtoksičnijim mjesecom u godini zbog količine pesticida na sezonskim namirnicama. Zagađenje zraka, odnosno količina smoga koja varira tijekom godine također može nepovoljno utjecati na trudnicu i njezinu bebicu.

Britanski stručnjak za plodnost dr. Stuart Lavery istaknuo je da svakim danom raste broj dokaza koji idu u prilog tome da razdoblje začeća ima ulogu u zdravlju novorođenčadi. Stoga, ostavite se kupnje božićnih poklona, pečenja kolača i bacite se na posao u bračnom krevetu.

Izvor:klinfo_hr

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem