Zapečena torta od palačinki s blitvom i sirom

Zapečena torta od palačinki s blitvom i sirom

Tako jednostavne za pripremu a slasne za uživanje, palačinke ne prestaju biti omiljene diljem svijeta, iako je u pravilu riječ o tek nekoliko sastojaka: brašnu, jajima i mlijeku uz dodatak prstohvata soli i žličici šećera.

S palačinkama nikad ne možete pogriješiti, a punjenje sa blitvom i sirom podsjetili su nas koliko ih obožavamo. Ove palačinke su odličan obrok koji može biti glavno jelo ili predjelo. Osvojit će vas svojim spojem slatkastih nota.

Potrebno vam je

- 8 palačinki

- 800 g blitve

- 50 g parmezana

- 3 režanja češnjaka

- crveni luk

- 20 g maslaca

- 250 ml milerama

- prstohvat muškatnog oraščića

- maslinovo ulje

- sol

- papar

Priprema

1. Ispecite palačinke i ostavite ih na toplom. Očistite blitvu, operite i ocijedite. Narežite češnjak na listiće, a luk nasjeckajte pa ubacite na ugrijani maslac u tavi. Posolite i promiješajte. Kada češnjak zamiriše, dodajte blitvu i sve pirjajte na laganoj vatri.

2. Poslije šest-sedam minuta maknite s vatre i pričekajte da se sve ohladi. Dodajte pola milerama i parmezana te muškatni oraščić pa sve posolite i popaprite. U vatrostalnu zdjelu premazanu maslacem slažite palačinke, a između njih stavite smjesu od blitve.

3. Ostatak milerama i parmezana izmiješajte pa time premažite najgornji sloj. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva pa zapecite “tortu” 20-ak minuta.

Izvor:gastro_hr

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!