Mensa: Ovih 17 odlika znači da imate iznadprosječno inteligentno dijete

Mensa: Ovih 17 odlika znači da imate iznadprosječno inteligentno dijete

Prosječni kvocijent inteligencije (IQ) iznosi 100 i ima ga oko 50 posto ukupne populacije. Rezultat iznad 115 ostvaruje manje od 25 posto ukupne populacije.

Rezultat iznad 120 je visoko natprosječan i može ga ostvariti svega 10 posto ukupne populacije. IQ od 131 ili viši svrstava osobu u gornju skupinu od dva posto stanovništva, koji tako ispunjavaju uvjet za učlanjenje u udrugu visoko inteligentnih osoba –  Mensu.

Prema podatcima s kojima raspolažemo, u svijetu postoji oko 30 članova Mense koji su mlađi od deset godina. Definitivno, jedan od najmlađih članova je Oscar Wrigley koji je s IQ-om većim od 160 u Mensu primljen s dvije godine i pet mjeseci. S četiri mjeseci je izgovarao “mama” i “tata”, a s 18 mjeseci je prepričavao rimsku povijest.

William Potter iz Engleske u Mensu je primljen s tri godine, a prije navršene druge godine je znao abecedu, brojati do 20 i razlikovati boje. U trećoj godini života uspješno je rješavao matematičke zagonetke te učio španjolski i kineski.

A čuči li i u vašem djetetu mali Oscar ili William možete saznati uz pomoć 17 znakova koje je sastavila Mensa.

Ovo su odlike iznadprosječno inteligentne djece:

- imaju izvanredno pamćenje

- zanimaju ih neobični hobiji

- čitaju od najranije dobi

- netoleriraju drugu djecu

- rano “prelaze intelektualne prekretnice

- postavljaju visoke standarde

- osvješteni su o događajima u svijetu

- većinom su vrlo uspješni u školi

- vole pričati

- vole provoditi vrijeme s odraslima ili sami

- konstantno postavljaju pitanja

- uče s lakoćom

- izražene glazbene sposobnosti

- imaju razvijen smisao za humor

- izmišljaju dodatna pravila u igrama

- vole imati kontrolu nad svime što se oko njih događa

- ekstroverti ili introverti

Izvor:Klinfo_hr

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem