HERE WE GROW - Put ka uspjehu iz rodne perspektive

HERE WE GROW - Put ka uspjehu iz rodne perspektive

16. studenoga od 18 do 20 sati u Tehnološkom parku Varaždin održati će se predstavljanje inicijative koja se bavi temama žena u poduzetništvu pod nazivom HERE WE GROW, te će na temu „Put ka uspjehu iz rodne perspektive“ ugostiti:

Ivanu Radić – predsjednicu Međunarodne mreže ženskog poduzetništva
Asju Lajtman Bosilj – poslovna savjetnica i trenerica, direktorica tvrtke Avus d.o.o.
Ninu Begičević Ređep – prodekanicu FOI, predstavnicu znanstvene zajednice
Kaju Pavlinić – studenticu FER-a, predstavnicu studentske zajednice
Janju Banić – ravnateljicu 1.gimnazije, predstavnicu obrazovne zajednice
Karlu Čović – trosturku Iron (Wo)men , sportašicu i kineziologinju

Osnovni ciljevi HERE WE GROW ženske inicijative su promicanje i poticanje ženskog poduzetništva, umrežavanje žena na lokalnoj/regionalnoj razini kroz evente/druženja, pružanje podrške i potpore ženama u poslovanju, upoznavanje s relevantnim projektima, inicijativama iz tema ženskog poduzetništva. Inicijativa je usko povezana sa EU projektima WE GROW i Enterprise Europe Network.

Ovakva događanja organizirati će se na dvomjesečnoj ili tromjesečnoj bazi te će pratiti provođenje navedenih projekata, te događaja ili inicijativa iz područja ženskog poduzetništva, druženje kroz okrugli stol na unaprijed definiranu temu, a uz predstavnice iz područja žena iz privatnog sektora (poduzetnica), predstavnica znanstvenica, inovatorica i/ili zabilježenih dostignuća, predstavnica školske i studentske populacije, predstavnica iz odgojno-obrazovnih institucija, predstavnica iz područja sporta, uz neformalna druženja i umrežavanja. Događanja će povremeno imati i međunarodni karakter jer će se u suorganizaciju uključiti članovi konzorcija, te klijenti organizacija uključenih u navedene projekte.
Nositelj inicijative je Tehnološki park Varaždin kao član EEN – Europske poduzetničke mreže (www.een.hr) te provoditelj projekta WE GROW kojem je cilj potaknuti žene da se bave inovacijama te ih prijavljuju na SME instrument, u okviru EU programa OBZOR2020 (www.obzor2020.hr)

Inicijativu ispred Tehnološkog parka Varaždin vodi Emilija Stručić Skočibušić, članica sektorske grupe za Žensko poduzetništvo pri Europskoj poduzetničkoj mreži, te voditeljica projekta WE GROW za Hrvatsku i zemlje Dunavske regije. Projektni tim ovog događanja čine: Sandra Mur, stručni suradnik za poslovanje i financije i Monika Levanić, stručni suradnik za projekte.

Lokalne partnerske mreže ove ženske inicijative biti će organizacije koje podupiru razvoj ženskog poduzetništva, te slične inicijative koje su pokrenute ili će se pokrenuti, a vezane su uz temu ženskog poduzetništva. U prvom događanju suorganizator je Međunarodna mreža poslovnih žena koju je osnovala i vodi Ivana Radić PR i komunikacijski menadžer. Događaj će moderirati Emilija Stručić Skočibušić i Sanja Ostroški, direktorica HUP podružnice Varaždin kojoj se zahvaljujemo na suradnji i angažmanu. Organizaciju ovog događanja podupire i Ivana Ipša, direktorica i vlasnica Vop portala Varaždin, te idejna začetnica Prvog varaždinskog ženskog business cafea.

Pozivamo sve predstavnice privatnog sektora, poduzetnice, znanstvenice, inovatorice, predstavnice odgojno-obrazovnih institucija i sporta, predstavnice i predstavnike medija, a koje su otvorene za druženje i umrežavanje, da svojim dolaskom podrže ovu žensku inicijativu, i već 16. studenog počnu graditi novu uspješnu žensku mrežu i niz inicijativa koje će se iz novih druženja neminovno razviti.

Podijeli članak

O nama

Vop portal Varaždin centralno je tržište promocije obrtnika i malih poduzetnika Varaždinske županije na internetu i društvenim mrežama.

 

Primarni cilj V.O.P-a je na jednom mjestu okupiti i promovirati obrtnike i male poduzetnike, kako bi bili informacijski lako dostupni na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Najnovije

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter!
Uvjeti i odredbe

Uvjete korištenja možete pročitati OVDJE

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem Decline